MIJAILOVIĆ O TRINKIJERIJU: Bolela me je ta nepravda! I danas me boli...

Novosti online

02. 01. 2022. u 12:48

PREDSEDNIK Partizana Ostoja Mijailović govorio je u opširnom novogodišnjem intervjuu o brojnim temama, dotakao se i poslednjeg derbija.

МИЈАИЛОВИЋ О ТРИНКИЈЕРИЈУ: Болела ме је та неправда! И данас ме боли...

Foto: KK Partizan

Razgovor za "Arena sport" počeo je povratkom Željka Obradovića u Partizan.

- Željkov povratak u Partizan je jedna od najvažnijih stvari koja se desila tokom mog mandata. Da sam u maju ili junu izašao pred javnost i rekao da će se vratiti Željko Obradović, verovatno bi većina rekla da sam skrenuo s uma i da to nije moguće. Veza Željka Obradovića i Partizana je posebna veza između trenera i kluba koja retko gde postoji. Razgovori nisu dugo trajali, imali smo dva razgovora, on je postavio tri uslova koja sam ja prihvatio. Kada smo prvi put razgovarali, video sam da smo na korak od dogovora. Nakon što smo se dogovorili nismo potpisali ugovor, već smo samo zakazali promociju i konferenciju za medije. Za mene je trenutak kada je postao trener Partizana onda kada mi je to rekao u kancelariji u prostorijama kluba, a potvrda je stigla na konferenciji za medije - započeo je Mijailović.

Dotakao se odnosa Obradovića i samog kluba.

- Željko Obradović je jako velika sportska ličnost i kada ljudi pogledaju sa strane, deluje da postoji jedna osoba u klubu koja se pita za sve. On je apsolutno sve suprotno od toga, čovek je koji jako dobro poznaje sistem i kada njegovi prijatelju dođu na utakmicu, on ne traži besplatne karte, već svojim novcem plati te ulaznice - rekao je predsednik Partizana.

Prokomentarisao je prvi ovosezonski derbi. Tada je slavila Crvena zvzeda 71:56.

- To je bila jedna od verovatno sedam ili osam utakmica koju ćemo mi sa našim najvećim rivalom u jadranskoj ligi odigrati ove sezone. To je jedna utakmica koju smo odigrali, a koja nije bila na našem nivou. S druge strane moramo da istaknemo, a ja sam to govorio bez da napadam bilo koga, tu je bilo nekih vansportskih i vanparketnih stvari koje su se dešavale i ja želim da pošaljem poruku u ovom nogodišnjem intervju da u 2022. damo sve od sebe i da se ne bavimo nekim stvarima koje su vankošarkaške i tako saplićemo jedne druge - poručio je Ostoja Mijailović.

Za Nenada Čanka imao je samo reči hvale. Čanak je iz kluba otišao na startu sezone 2018/19 nakon šokantnog poraza od Zadra.

- Najkorektniji trener koji je otišao iz Partizana, ne računajući Aleksandra Matovića, je Nenad Čanak. On se posle utakmice koju je izgubio u "Areni", a gde smo svi očekivali laku pobedu uz nenormalno veliki broj naših navijača, časno povukao bez da je klubu stavio bilo šta na teret.

Istakao je Mijailović da mu je najteže pao odlazak Andree Trinkijerija, koji je u sezoni 2019/20 pravio sjajne rezultate kao trener Partizana sve do prekida sezone.

- Najmanje mi je prijao odlazak Andree Trinkijerija. On je u mom mandatu najviše vremena u kontinuitetu bio trener i najviše smo rezultata postigli s njim kao trenerom. S druge strane me je bolela ta nepravda, a i danas me boli ta prekinuta sezona, koja je trebalo da materijalizuje naš celokupan rad i da budemo nagrađeni za ono što smo radili. Način na koji je otišao iz kluba me je najviše razočarao, ali to je život i takve stvari morate da prihvatite i kako vam se dešavaju dobre stvari, tako vam se dešavaju i loše stvari - zaključio je predsednik Partizana.

BONUS VIDEO: Ekskluzivno - novogodišnji intervju predsednika Vučića za "Novosti"

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega