TUGA NA MARAKANI: Preminuo Zoran Mijović

Novosti online

02. 12. 2021. u 11:58

TUŽNE vesti dolaze sa Marakane - legendarni blagajnik Crvene zvezde Zoran Mijović preminuo je u sredu u 70. godini posle teške bolesti!

ТУГА НА МАРАКАНИ: Преминуо Зоран Мијовић

Foto: N. Skenderija

Mijović je ceo radni vek proveo u klubu iz LJutice Bogdana, a radio je u Zvezdi i tokom najslavnijih dana, kada su osvojeni Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup 1991. godine.

Bio je svedok najvećih pobeda Crvene zvezde u klupskoj istoriji, a marljivo je radio, neretko “od jutra do sutra” kada se za utakmice grozničavo tražila “karta više”.

Koliku ulogu je Zoran Mijović imao u Crvenoj zvezdi najbolje oslikavaju reči predsednika kluba Svetozara Mijailovića na godišnjicu osvajanja Kupa evropskih šampiona u maju 2020. godine.

Šestoro zaposlenih u Crvenoj zvezdi 1991. imali su svoje dužnosti u klubu i maja 2020. godine. Uz predsednika Mijailovića tu je bio njegov savetnik, legendarni Dragan DŽajić i ekonom Stojan Stole Milanović.

- Tu su još direktor stadiona Miki Ćorović, blagajnik Zoran Mijović i tehnički sekretar Lana Stojanović. Nije nas tada bilo mnogo zaposlenih u klubu – podsetio je u maju 2020. godine Mijailović na saradnike koji su imali značajnu ulogu u funkcionisanju evropskog i svetskog šampiona.

Posle odlaska Zorana Mijovića u penziju funkciju blagajnika kluba iz LJutice Bogdana preuzeo je njegov sin Igor Mijović.

Datum i mesto sahrane Zorana Mijovića biće naknadno saopšteni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)