DEPAJ IZRASTAO U HEROJA: Barselona bila blizu remija, pa u finišu meča stigla do pobede

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

27. 11. 2021. u 23:47

BARSELONA je konačno uspela da dođe do drugog vezanog trijumfa u prvenstvu Španije. Slavili su Katalonci na teškom gostovanju protiv Viljareala sa 2:1 u 15. kolu Primere.

ДЕПАЈ ИЗРАСТАО У ХЕРОЈА: Барселона била близу ремија, па у финишу меча стигла до победе

FOTO: AP/Tanjug

Došao je Ćavi na klupu, ali svi problemi nisu rešeni. Znalo se da to ne može preko noći i pred klupskom legendom je mnogo posla kako bi od ekipa sa "Nou Kampa" ponovo napravio tim od kojeg svi strahuju. Ipak, najvažnije za mladog stručnjaka u ovom trenutku je da se pišu pobede.

Znalo se koliko će teško biti na stadionu "De la Keramika". Mogla je Barselona da pobede u ranoj fazi utakmice, ali su deca kluba Gavi i Abdesamad Ezalzuli propustili dve dobre prilike. Oni nisu bili jedini od mladih igrača koji su našli u prvoj postavi, bio je tu i Niko.

Prvo poluvreme je okončano bez golova, ali je u drugom viđen sjajan fudbal i sva četiri pogotka. Katalonci su odmah u nastavku došli do prednosti preko Frenkija de Jonga. Očekivala se reakcija izabranika Unaja Emerija i ona se i desila.

RADOST Fudbaleri Barselone/FOTO: AP/Tanjug

Igrao se 76. minut kada je Samuel Čukvueze doneo izjednačenje Viljarealu i nakon tog pogotka se činilo da gosti ponovo neće uspeti da pobede, ali onda se ukazao sjajni Memfis Depaj i ponovo izrastao u heroja Barse. Holanđanin je u 88. minutu uspeo da preokrene rezultat i donese ispostaviće se pobedu svom timu.

Tačku na ovaj susret stavio je Filipe Kutinjo koji je bio precizan sa bele tačke u četvrtom minutu nadoknade. Nema sumnje da će ovaj pogodak mnogo značiti Brazilcu na polju samopouzdanja.

Barselona je posle ovog trijumfa došla na sedmo mesto na tabeli sa 23 boda, dok je Viljareal 12. sa 16.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu