DEBI ĆAVIJA - NAJAVA OSVETE: Barselona sa legendom na klupi sprema pakao Portugalcima

DEBI u Primeri je "preživeo", vreme je da se pokaže i u Ligi šampiona. Posle 151 nastupa kao igrač, Ćavi će na klupi Barselone večeras protiv Benfike u elitnom takmičenju (21.00) doživeti premijeru i kao trener.

ДЕБИ ЋАВИЈА - НАЈАВА ОСВЕТЕ: Барселона са легендом на клупи спрема пакао Португалцима

Ćavi i Pike Foto EPA

Dvostruki motiv imaće fudbaleri Blaugrane protiv lisabonskih "orlova" na stadionu "Kamp nou", jer pored toga što će morati da se dokažu legendarnom vezisti, Benfika im je i dužnik iz prvog dela grupne faze, zbog poraza na stadionu "Luž" (0:3).

Ukoliko dođe do osvete, Barsa će osigurati plasman u narednu fazu, a u slučaju poraza, u poslednjem kolu će imati imperativ trijumfa protiv Bajerna koji ih je razmontirao u prvoj rundi.

Ali, poznajući Ćavija, četvorostrukog osvajača LŠ (2006, 2009, 2011, 2015), ekipa mu se neće baviti kalkulacijama i razmišljaće samo o pobedi. A upravo je takav scenario viđen i na njegovom poslednjem nastupu u Ligi šampiona u kojem je kao igrač sa klupe ušao umesto Inijeste u 78. minutu finala 2015, kada je savladan Juventus (3:1). To je ujedno i poslednji trofej elitnog takmičenja unet u klupske vitrine u Kataloniji.

Međutim, neće samo Ćavi večeras biti u ulozi bivšeg veziste kluba, a sada trenera debitanta u Ligi šampiona. U istom "kotlu" će se naći Majkl Kerik na klupi Mančester junajteda, kojem je pripala, ne bi mnogi rekli baš privilegija da vodi indisponirane "đavole" protiv Viljareala (18.45), posle odlaska Ole Gunara Solskjera.

Moraće Kerik, privremeni šef stručnog štaba, da sakupi delove rasparčane slagalice Junajteda i primeni šok terapiju kako se to u fudbalskom žargonu kaže. Međutim, istorija govori da potapanje "žute podmornice" nije baš lak zadatak, budući da je Junajted samo jednom u šest duela savladao španski sastav i to krajem septembra ove godine, pogotkom Kristijana Ronalda u 95. minutu (četiri remija i poraz).

JOVANOVIĆ NA "STAMFORD BRIDžU" 

NAJBOLjEM srpskom sudiji Srđanu Jovanoviću pripala je čast da vodi derbi današnjeg programa - okršaj Čelsija i Juventusa na stadionu "Stamford Bridž". Jovanović je sa svojim pomoćnicima prethodno delio pravdu na još dva duela grupne faze elitnog takmičenja: Šahtjor - Real i Borusija Dortmund - Sporting.

PEDRI "ZLATNI DEČKO"

DOBITNIK nagrade za najboljeg mladog igrača u 2021. je vezista Barselone Pedri Gonzalez. Perspektivni Španac je priznanje italijanskog lista "Tutosport" odneo ubedljivom pobedom nad Džadom Belingemom iz Borusije Dortmund, sa čak 199 glasova prednosti i prvi je igrač Barse koji je postao laureat torinskih novina još od Lea Mesija (2005).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije