POSLE DANACA - PROLEĆE! Stanković: "Naš cilj je da prođemo dalje, nije bitno da li pobedom ili remijem"

Đ. S.

04. 11. 2021. u 11:00

SA Dancima dolazi i evropsko proleće. To je jedina fudbalska prognoza sa "Marakane" pred večerašnji (21.00, RTS, TV Arena) dvoboj Crvene zvezde i Midtjilanda u četvrtom kolu Lige Evrope.

ПОСЛЕ ДАНАЦА - ПРОЛЕЋЕ! Станковић: Наш циљ је да прођемо даље, није битно да ли победом или ремијем

FOTO: FK Crvena zvezda

Srpskom šampionu, kao lideru grupe, odgovara svaki rezultat sem poraza, samo što trener Dejan Stanković ne gleda na ovaj duel kao na matematički zadatak.

- Protiv ekipe kao što je Midtjiland ne možeš da ideš na remi. Kalkulacije nam nisu potrebne na našem stadionu, možemo samo da se pogubimo u njima. Naš cilj je proleće u Evropi, nije bitno da li ćemo doći kroz pobedu ili remi. Zasada smo prvi i ne razmišljam o trećem mestu koje takođe vodi dalje, u Ligu konferencija. Očekujem manje-više utakmicu kao u Danskoj, s tim što igramo kod kuće. Uvek je posebno igrati pred našim navijačima, to je tas koji može da prevagne na našu stranu - naglasio je Stanković.

Posle prvog meča koji je u Herningu završen 1:1, trener Midtjilanda Henriksen je nadobudno izjavio da je njegov tim bolji od Zvezdinog.

- Svako ima pravo na svoje mišljenje, mada nisam čuo kada je to rekao. Ne volim da se bavim tim pričama "rekla-kazala". U Danskoj je bila prava takmičarska utakmica. Oni su mlada ekipa, dobro postavljena na terenu, imaju individualni kvalitet i ogromnu brzinu.

Uspeli smo koliko-toliko da limitiramo sve njihove vrline, to ćemo pokušati i u revanšu. Ništa ne menja što im samo pobeda igra u ovom meču, uvek su ofanzivni. Zato treba izaći iz svakog duela kao pobednik. Grupa je ta koja dobija i koja gubi. Odigrali smo mnogo utakmica, dobrih i loših, znamo gde su mane, a pre svega znamo gde su naše vrline - diplomatski je izložio svoje argumente trener crveno-belih.

Konačno mu je laknulo što će posle dva meseca imati sve igrače na raspolaganju. Samo mali znak pitanja stoji iznad veziste Sanogoa.

- Čim nisam počeo sa zdravstvenim biltenom, to znači da je on zadovoljavajući. Sanogo će trenirati sa ekipom, pa ćemo videti kako se oseća i da li će biti spreman. Ostali su dobro i konkurišu za tim. Nisu svi na maksimumu, ali je situacija mnogo bolja od one koja nas je dugo pratila i mučila.

Zvezdine navijače danas čeka dupli program, imaće priliku da maksimalno podrže i basketaše i fudbalere. Stanković, koji je redovan na utakmicama crveno-belih u Evroligi, ovoga puta neće moći da bude uz košarkaše u "Pioniru" protiv Panatinakosa jer će u to vreme pripremati ekipu za Midtjiland. Tradicija kaže da se danske ekipe nijednom nisu radovale pobedi na našem najvećem stadionu. Dva puta su se Skandinavci vraćali kući sa porazom, jedino je Kopenhagen pre tri godine srećno izvukao remi. Neka ovi "običaji" ostanu i posle večerašnjeg duela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)