AUSTRALIJANAC PRIZNAO DA JE GEJ: Zlatan Ibrahimović mu poslao poruku (VIDEO)

Novosti online

28. 10. 2021. u 08:56

FUDBALER Milana Zlatan Ibrahimović oglasio se na društvenim mrežama posle javne objave igrača Adelejd Junajteda Džoša Kavala da je homoseksualac.

АУСТРАЛИЈАНАЦ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ГЕЈ: Златан Ибрахимовић му послао поруку (ВИДЕО)

foto: EPA

Naime, Australijanac je putem video-poruke objavio da je gej. Tako je postao prvi fudbaler u najjačem rangu nekog profesionalnog takmičenja koji je saopštio da je homoseksualac, a odmah je dobio podršku brojnih klubova, igrača...

- Bio je dug put do ove tačke u mom životu, ali ne mogu da budem srećniji zbog moje odluke da ovo objavim. Borio sam se sa svojom seksualnošću već šest godina i drago mi je da sam se toga rešio. Za ljude koji me lično znaju, znate da sam introvertna osoba. Uvek sam osećao potrebu da se krijem, jer sam se stideo. Krio sam ko sam kako bih ostvario svoj san kao klinca, da igram fudbal i budem tretiran jednako, što se nikada nije činilo realnim - objasnio je Kavalo.

Zbog njegove hrabre poruke, koju je videlo više od 10 miliona ljudi, Kavalu su se javili klubovi poput Juventusa, Barselone i Liverpula i zahvalili mu se što se nije plašio, pruživši mu podršku.

Javili su mu se i Antoan Grizman i Žerar Pike, a možda je najveće ime Zlatan Ibrahimović.

Legendarni švedski fudbaler video je njegovu poruku na Tviteru, pa je odlučio da podrži Kavala uz nekoliko reči i zastavu duginih boja:

- Ti si šampion. Fudbal je za sve, imaš moje veliko poštovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere