SRBI U ČEMPIONŠIPU: Mitar rešeta, Paun za plej-of

Đ. S.

21. 10. 2021. u 22:45

PROLAZI kolo za kolom u Čempionšipu, ali jedna stvar ostaje ista. Aleksandar Mitrović nemilosrdno rešeta mreže i vodi Fulam ka Premijer ligi.

СРБИ У ЧЕМПИОНШИПУ: Митар решета, Паун за плеј-оф

FOTO: AP

Proteklog vikenda, špic srpske reprezentacije je sa dva hica u metu srušio Kvins Park, da bi u sredu uveče potpisao još jedan trijumf londonskog sastava protiv Kardifa (2:0) i izbio na prvo mesta liste strelaca najboljeg drugoligaškog takmičenja na svetu sa 13 "recki".

Pored Bornmuta, Fulam sada izgleda kao najozbiljniji kandidat za promociju u najbolje prvenstvo na svetu, jer trijumfom nad Kardifom je preoteo drugo mesto Vest Bromu posle 13. kola. Ipak, odličan start sezone ne mora da garantuje i ulazak u viši rang, s obzirom na to da se u Čempionšipu igra 46 duela, ali za sada deluje da su Mitrović i ekipa na dobroj putanji da ponove uspehe iz prethodne dve sezone kada su boravili u drugom rangu Engleske.

Međutim, dobrim učinkom se ne mogu pohvaliti i ostali srpski predstavnici u Čempionšipu, budući da je Reding koji vodi Veljko Paunović i čiji dres nosi Dejan Tetek, ispustio prednost od dva gola razlike i pretrpeo poraz posle preokreta Blekpula (3:2).

- I dalje smo dobri kao tim, kao grupa, popravićemo se - rekao je Paunović posle neočekivanog poraza.

- Moramo da se regrupišemo i kao ekipa budemo na istoj strani. Čempionšip je ponovo pokazao koliko je težak kao takmičenje, svako može da pobedi svakog. Zato je i uzbudljivo.

Paunoviću nikako ne polazi za rukom da ponovi munjevit start od lane, ali je sa osme pozicije na tabeli i dalje u konkurenciji da uđe makar u plej-of, koji igraju ekipe od trećeg do šestog mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi