LUKA JOVIĆ U PREMIJER LIGI Srbin beži iz Reala u najjaču ligu na svetu

Novosti online

17. 10. 2021. u 12:25

LUKA Jović nikako da se nametne u madridskom Realu, a izgleda da tamo baš i neće još dugo da ostane.

ЛУКА ЈОВИЋ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ Србин бежи из Реала у најјачу лигу на свету

Foto AP

Naš fudbalski reprezentativac je kao veliko pojačanje došao u čuveni klub, posle spektakularnih igara u Ajntrahtu. Ipak, partije iz Frankfurta nije uspeo da ponovi, jer je prethodni Realov trener Zinedin Zidan retko davao Srbinu šansu, što je dodatno bilo otežano i povredama koje su Jovića zadesile.


Usledio je kratkotrajni povratak u Ajntraht, a po povratku u prestonicu Španije ovog leta, zatekao ga je drugi strateg - Karlo Anćeloti. Ali, ni njega nije ubedio da zaslužuje kontinuiranu šansu u prvoj postavi.


Od septembra je igrao 12 minuta protiv Valensije, deset protiv Majorke, pa s klupe gledoa remi s Viljarealom, a potom 29 minuta protiv Espanjola iskoristio za jednu asistenciju, istina u porazu.

FOTO: N. Paraušić

Luka Jović


Sada engleski mediji tvrde da u Real stiže jedan vrhunski napadač - Mohamed Salah, za kog BBC navodi da je Madridski klub spreman da da Edena Azara i dodatni novac.


Egipćanin bi svakako dobio prednost u odnosu na Jovića kome, kako javlja često dobro obavešteni španski portal "Fićahes" ("Transferi"), sledi selidba u Englesku.


Naime, taj medij ističe da se Srbin ne nalazi u Anćelotijevim planovima za narednu sezonu, i na leto bi mogao da pređe u Arsenal.

FOTO: AP

Igrači FK Arsenal


Strateg "tobdžija" Mikael Arteta upravo našeg golgetera vidi kao zamenu za Aleksandrea Lakazeta, kome baš na leto ističe ugovor. Francuzu novi sporazum neće biti ponuđen, "jer lošim igrama u ove dve sezone nije to ni zaslužio", kako piše španski portal, a "Jović bi trebalo da čini napadački tandem sa Pjerom Emerikom Obamejangom".


- Srpski napadač i sam želi da napusti Real što pre, zbog male minutaže koju mu pruža Anćeloti, a zbog toga što ne igra onoliko dobro kao što je to bio slučaj u Frankfurtu. Ove sezone je odigrao samo 84 minuta i, kako mi saznajemo, jedan je od četvorice igrača koje Real želi da proda kako bi uvećao svo budžet i eventualno doveo i Erlinga Halanda.


Srbin je dao samo dva gola otkako je došao među "merenge" i razočarao je mnoge koji su verovali da je on novi sjajni napadač čuvenog kluba, pa zati i želi da ode i time pomogne sebi da postane onaj "ubica golmana" kakav je bio u Bundesligi, piše pomenuti španski medij.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri