NI STIDA, NI SRAMA... ŠAĆIRI SE LEČIO U BEOGRADU: Bez srpskih lekara ostao bi invalid

Novosti online

10. 10. 2021. u 19:00

Švajcarski fudbalski reprezentativac poreklom sa Kosova i Metohije, Đerdan Šaćiri, dospeo je u centar pažnje zbog nove političke provokacije.

НИ СТИДА, НИ СРАМА... ШАЋИРИ СЕ ЛЕЧИО У БЕОГРАДУ: Без српских лекара остао би инвалид

Foto: Printskrin

Dok je davao intervju za tamošnju TV, jedan čovek je prišao Šaćiriju i obukao mu jaknu zločinačke UČK (takozvana Oslobodilačka vojska Kosova). Fudbaleru Liona to nije smetalo, šta više...

Ovo nije prvi incident u kome je glavni akter Šaćiri, koji je osvedočeni provokator i koristi svaku moguću priliku da udari na Srbiju. Slavio je golove pokazivanjem dvoglavog orla, provocirao obajavama na društvenim mrežama, a sada je otišao i korak dalje.

Mrzi sve što je srpsko, a da nije bilo naših doktora Šaćiri ne samo da ne bi igrao fudbal, već ne bi imao ni normalan život, ekskluzivno je otkrio Informer, pre tri godine.

Naime, Albanac je rođen u Gnjilanu 1991. godine s deformitetom oba stopala, a uspešno je lečen u beogradskoj Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici!

Foto: I. Marinković

Klinika u Tiršovoj

Šaćirija je spasao jedan naš poznati doktor koristeći u to vreme revolucionarnu metodu. Time mu je omogućio ne samo fudbalsku karijeru već i normalan život, jer bez tog tretmana Đerdan ne bi mogao ni da se kreće normalno.

Šaćiri je 1992. godine sa nepunih godinu dana lečen od urođenog deformiteta stopala. Stopala su mu bila okrenuta na unutra zbog nedostatka mesta u stomaku majke. Najpre je poslat iz Gnjilana u Vranje, a odatle u Beograd, u bolnicu u Tiršovoj. Tamo ga je lečio naš čuveni doktor, stručnjak za takvu vrstu deformiteta.

Na Šaćiriju je tada upotrebljena takozvana Ponsetijeva metoda. Druga opcija bila je operacija na oba stopala, što je daleko rizičnija varijanta.

- Taj doktor je upotrebio Ponsetijevu metodu, koja je tada tek počela da se primenjuje. Ona podrazumeva nošenje korektivnih longeta u trajanju od pet do osam nedelja. Kasnije se detetu pravi posebna obuća koju nosi do treće godine života. Ponseti metodom izbegava se hirurška intervencija, koja je mnogo agresivnija, a vrlo često ostavlja i trajne posledice - kaže izvor Informera.

Uprkos činjenici da srpskim lekarima duguje sve, Šaćiri se trudi da provocira Srbe na svakom koraku. Đerdan nema ni stida ni srama...

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TRANSFER BOMBA U ITALIJI?! Roma zainteresovana za napadača Juventusa