TADIĆ NAJBOLJI ASISTENT U HOLANDIJI: Kapiten Ajaksa oborio rekord iz 1974. godine

N. I.

22. 09. 2021. u 21:02

KAPITEN Ajaksa i fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić postao je pre dve noći rekorder holandskog fudbala.

ТАДИЋ НАЈБОЉИ АСИСТЕНТ У ХОЛАНДИЈИ: Капитен Ајакса оборио рекорд из 1974. године

FOTO: EPA

Naš as je u ubedljivom prvenstvenom trijumfu "kopljanika" nad Fortunom Sitard od 5:0 u gostima postigao jedan gol, ali su još značajnije dve asistencije kojima je častio svoje saigrače. Tako je u svoju statističku kolonu upisao ukupno 103, računajući i nastupe za Tvente i Groningen, čime je prestigao Pitera Kajzera (igrao za "kopljanike" od 1961. do 1974), koji je upisao dve asistencije manje - 101.

FANTASTIČNA STATISTIKA

KUPOVINA Tadića iz Sautemptona 2018. godine za 13,7 miliona evra bila je pun pogodak za Ajaks. Dušan je u tom periodu postigao 80 golova za velikana iz Amsterdama i upisao 75 asistencija, čime je najzaslužniji za pet osvojenih trofeja (dve titule, dva kupa i Superkup).

Tadić je preksinoć na terenu proveo 81 minut, zamenjen je kada je Ajaks već overio "petardu" na ovom laganom gostovanju. Inače, klub iz Amsterdama je posle šest odigranih kola prvi na tabeli sa pet pobeda i jednim remijem i impresivnom gol-razlikom 27:1.

Sportski mediji u Holandiji su poklonili veliku pažnju značajnom rekordu Dušana Tadića, ali su i podsetili da je ekipa očigledno više nego golgeterski spremna ušla u novu sezonu pošto je za prethodnih šest dana postigla 19 golova i primila samo jedan.

Prvo je "stradao" na premijeri Lige šampiona Sporting u Lisabonu (5:1), pa u domaćoj ligi prvo Kambur u Amsterdamu (9:0) i onda Fortuna u gostima (5:0).

Tadić je i u reprezentaciji Srbije glavni asistent, uglavnom najboljem strelcu "orlova" Aleksandru Mitroviću. Vezista "orlova" je u dosadašnjih 78 nastupa za naš nacionalni tim postigao 16 golova i čak 28 puta bio u ulozi asistenta.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!