DEBI U 61. GODINI: Potpredsednik Surinama igrao fudbalsku utakmicu u Konkakaf Ligi šampiona

V. N.

22. 09. 2021. u 20:11

INTER Mungotap iz Surinama je u šesnaestini finala Konkakaf Lige šampiona na svom terenu poražen od prvaka Hondurasa Olimpije - 0:6.

ДЕБИ У 61. ГОДИНИ: Потпредседник Суринама играо фудбалску утакмицу у Конкакаф Лиги шампиона

Foto: Printskrin/Twitter

Ova informacija sama po sebi nije dovoljno interesantna čak ni u zemljama čiji su predstavnici bili akteri ovog meča, ali činjenica da je 54 minuta na terenu proveo potpredsednik države Surinam i vlasnik Intera 61-godišnji Roni Brunsvajk je izazvala pravu pometnju širom planete.

GULIT, RAJKARD, DAVIDS...

SURINAM je "patuljak" u svetu fudbala, ali može da se ponosi da je iznedrio mnogobrojne zvezde ovog sporta, koje su poreklom iz te južnoameričke države, nekadašnje kolonije Holandije. Među njima su Gulit, Rajkard, Davids, Sedorf, Klajvert, Van Dajk, Vajnaldum... koji su nastupali ili trenutno igraju za holandsku reprezentaciju.

Čovek koji je u Inter Mungotapu bukvalno sve odlučio je da postane i ono što jedino valjda u životu nije bio - fudbaler. Brunsvajk je u žižu tamošnje javnosti prvi put ušao još 1985. kada je formirao oslobodilačku vojsku Surinama, da bi od naredne godine kao gerilac učestvovao u građanskom ratu koji je trajao šest godina. Pre godinu dana je protiv njega podignuta Interpolova poternica zbog šverca droge.

U bogatu biografiju 61-godišnjeg "novopečenog" fudbalera je još stalo i bavljenje padobranstvom, pljačkanje banaka, a jedan od omiljenih "hobija" mu je rad na potomcima, pošto prema pojedinim navodima iz Surinama ima najmanje pedesetoro dece. Zanimljivo je da je Brunsvajk na meču sa Olimpijom nosio dres sa brojem 61 na leđima s obzirom na to da je ušao u 61. godinu života. Kuriozitet je da je na toj utakmici nastupio zajedno sa jednim od svojih sinova Damjanom, koji je "pravi" fudbaler.

Ono što kamere nisu zabeležile je da je vikao na saigrače u nekoliko navrata kada mu nije dodata lopta. A za jednog amatera i čoveka u godinama, statistika dodavanja mu nije bila uopšte loša, budući da je od 17 pasova, 14 bilo tačnih.

Inače, bez obzira na mutnu prošlost, neki ga smatraju dobrotvorom. Jednom prilikom je iz helikoptera bacao novac siromašnim građanima, koji su ga skupljali po tlu. Čak su ga pojedinci i prozvali Robin Hud.

S druge strane, na jednom meču 2005. Brunsvajk je kao funkcioner pretio pištoljem igračima tokom utakmice, zbog čega je najpre bio suspendovan iz fudbala, ali je kazna brzo ukinuta zbog navodnog nedostatka dokaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!