ZIDAN MENJA POKETINA? Argentinskom stručnjaku se drma klupa nakon izvođenja Mesija iz igre

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

22. 09. 2021. u 19:30

AKO je verovati glasinama, Mauricio Poketino je na izlaznim vratima PSŽ! Već mu je, nezvanično, određen i naslednik - Zinedin Zidan! Prvi su sa ovom vešću izašli španski mediji, ali o tome se šuška i u Francuskoj.

ЗИДАН МЕЊА ПОКЕТИНА? Аргентинском стручњаку се дрма клупа након извођења Месија из игре

Foto: AP

Tome u prilog idu i više nego jasne aluzije iz tvitova Halife ibn Hamada ibn Mohameda ibn Džabora al Tanija, rođaka katarskog emira Tamima ibn Hameda al Tanija, koji je poznat po svom učešću na društvenim mrežama i dobroj obaveštenosti. On je, uostalom, letos i najavio dolazak Mesija u PSŽ.

Ovoga puta, emirov rođak je, za vreme meča prethodnog kola francuskog šampionata protiv Olimpika iz Liona, tokom vođstva gostiju, najpre poslao poruku: "Mašinovođa... sa malom licencom taksiste". To se shvatilo kao poruka Poketinu da nije u stanju da upravlja bogatim igračkim kadrom koji mu je poveren.

Usledila je, zatim, još jasnija poruka, posle meča, koji su Mesi, Nejmar, Mbape i drugovi ipak uspeli da dobiju. "London je lep grad... znaš to", stajalo je u poruci, uz fotografiju Poketina, koji je prethodno bio trener Totenhema.

Mediji aktivno spekulišu da bi na klupi Parižana mogao da ga zameni slavni Zinedin Zidan, koji je trenutno bez angažmana, i koji je u dva uspešna mandata s Realom pokazao da i te kako ume da upravlja armadom fudbalskih zvezda.

KANDIDAT Zinedin Zidan/FOTO: AP

Poketinu se zamera neuspeh u prvom kolu Lige šampiona s podelom plena protiv Briža (1:1), jedva iščupana pobeda protiv Olimpika iz Liona u domaćem prvenstvu (2:1), ali i izvođenje iz igre Mesija 15 minuta pre kraja meča. Procenjuje se da bi još jedan diskutabilan korak ili loš rezultat mogli da budu kobni po ostanak argentinskog trenera. Da ironija bude veća, Mesi je priznao da je njegov zemljak imao važnu ulogu pri njegovom dolasku u klub.

BONUS VIDEO: RAT NAVIJAČA: Haos u Francuskoj - Pristalice Lila ponovo u centru pažnje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!