DO BODOVA UZ UŽIVANJE Stanojević: Želimo da naši navijači osete emociju sa terena i da se radujemo uspehu

Milan Blažić

19. 09. 2021. u 10:01

STOPROCENTAN učinak Partizana u prvih sedam kola Superlige danas (18 - Arena 1) u 165. okršaju protiv najljućeg rivala biće na najvećem iskušenju.

ДО БОДОВА УЗ УЖИВАЊЕ Станојевић: Желимо да наши навијачи осете емоцију са терена и да се радујемо успеху

FOTO: :FK Partizan

Posle sezone u kojoj nije skinut najznačajniji "skalp" (1:1, 0:1), crno-beli ulaze u najznačajniju utakmicu srpskog fudbala prepuni samopouzdanja, rešeni da posle niza godina steknu opipljiviju prednost na tabeli u odnosu na komšije.

Strateg "valjka" Aleksandar Stanojević uživa u "bajci" koja traje od početka sezone na dva fronta i ne planira da skine osmeh ni večeras nešto pre 20 časova kada Novak Simović označi kraj utakmice.

- Drago mi je što možemo da uđemo u derbi u situaciji gde protivnik ne može da se odlepi od nas, da smo konkurentni za titulu i to je za mene najvažnije. Imamo još mnogo jakih utakmica , tako da i ako pobedimo sigurno je da nećemo već u osmom kolu osvojiti pehar - jasan je Stanojević.

Dobra izdanja Partizana u prethodna dva meseca opravdavaju optimizam kojim je "napunjena" svlačionica crno-belih.

- Imamo iza nas period od godinu dana tokom kog smo dosta toga uradili. Lakše mi je sada nego što je bilo. Želim da navijači osete našu emociju na terenu i naravno da ćemo ići na pobedu. Prošle sezone derbiji su se igrali bez nekog velikog značaja, a sada imamo šansu da budemo u borbi za titulu do kraja.

Značajno je Stanojeviću da igra tima bude na visokom nivou kao što je to bio slučaj pre nekoliko dana na Kipru.

- Dobro smo u Evropi igrali i oni i mi, i to daje rasterećenje da možete da igrate derbi sa više rizika. Pokušaćemo da igramo i za navijače, da i oni uživaju. Ono što brine pristalice crno-belih od završetka meča protiv Anortozisa jeste povreda Rikarda Gomeša koji je na 14 utakmica u sezoni u 13 navrata tresao mreže rivala.

- Rikardo je bio na snimanju magnetnom rezonancom, pokazalo se da ima manje oštećenje, ali da nije rizično da igra utakmicu. Pitanje je samo jačine bola, da li može da ga iznese. Poznajući njega, mislim da će igrati, tačnije nadam se da će igrati - zaključio je Stanojević. 

SUMA NE TRENIRA

GVINEJAC Sejduba Suma definitivno neće biti u kombinaciji za tim.

- Iz medija sam saznao da je spreman, da razume da je pogrešio. Moram da naglasim da Suma mesec dana nije trenirao sa ekipom. Nisam ga ni video. Ako vidim da može na osnovu jednog treninga da nam doprinese, staviću ga u tim. Da imam nešto lično protiv njega, ne bih ga stavljao ni protiv Santa Klare - objasnio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna