SPUSTIO RAMPU RONALDU I MITRU! Mladi golman Republike Irske Gavin Bazunu postao zvezda preko noći

Đ. S.

08. 09. 2021. u 22:31

DA je bilo malo više koncentracije pred golom Irske na "Aviva parku", ali i da nije bilo neverovatnog Gavina Bazunua (19), golmana domaćih, verovatno bi se pisalo o ubedljivoj pobedi Srbije.

СПУСТИО РАМПУ РОНАЛДУ И МИТРУ! Млади голман Републике Ирске Гавин Базуну постао звезда преко ноћи

Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Međutim, sjajni tinejdžer je zablistao drugi put uzastopno u septembarskom ciklusu kvalifikacija. Nakon što je odbranio penal Kristijanu Ronaldu i dobrano namučio Portugalce, golman Portsmuta, spustio je rampu Aleksandru Mitroviću, Dušanu Vlahoviću i ostalim srpskim ofanzivcima i tako "pogurao" Irce do drugog boda u grupi.

Izgledao je kao hobotnica na beloj liniji, bacao se na sve strane, maestralnim paradama već vadio lopte viđene u mreži i sa deset odbrana zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

- Imao sam puno posla i srećan sam zbog odbrana na ovim utakmicama. Drago mi je bilo što sam doprineo timskom uspehu. To mi je kao golmanu i zadatak, nadam se da ću uspeti da nastavim u istom ritmu - kazao je po završetku utakmice tinejdžer rođen 2002. godine u Dablinu, kojem su roditelji poreklom iz Nigerije.

Njegov fudbalski put, krenuo je iz najvećeg irskog tima, Šamrok Roversa, za koji je debitovao sa 16 godina. Kao nesvršeni srednjoškolac među stativama, skrenuo je pažnju Mančester sitija koji ga je kupio za pola miliona evra, ali Bazunu još čeka debi na svetlo plavom dresu ekipe sa Etihada. Siti ga je prošle sezone poslao na kaljenje u Ročdejl, da bi u aktuelnoj zadužio dres engleskog trećeligaša Portsmuta, takođe kao pozajmljen igrač aktuelnog prvaka Engleske.

Pre javljanja na dužnost selektoru Stivenu Keniju, imao je tri od tri kada su u pitanju sačuvane mreže u dresu Portsmuta, tako da se može reći da je pun samopouzdanja došao na okupljanje reprezentacije uoči duela sa Portugalijom, Azerbejdžanom i Srbijom. Inače, Bazunuu su to bili šesti, sedmi, osmi meč u dresu Irske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna