POBEDA I U LISABONU: Selektor Srbije ne žali što su se Portugalci izvukli protiv Irske

N. ILjUKIĆ

02. 09. 2021. u 18:40

REPREZENTACIJA Srbije je bez Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića preslišala Katar u prijateljskoj utakmici u Debrecinu 4:0 (2:0).

ПОБЕДА И У ЛИСАБОНУ: Селектор Србије не жали што су се Португалци извукли против Ирске

Foto: Tanjug

Kako lepo i neobično zvuči prethodna rečenica. Do pre šest meseci bi se svaki navijač naše selekcije upitao da li je moguće da najubojitiji tandem Srbije u ovom veku može da bude čak i van protokola, a da neki novi klinci na gostovanju, makar i u prijateljskom meču drže lekciju iz fudbala domaćinu sledećeg Mundijala.

SUDI TURČIN MELER

KVALIFIKACIONU utakmicu Srbija - Luksemburg prekosutra (18.00) na stadionu "Rajko Mitić" sudiće arbitri iz Turske. Glavni je Halil Umit Meler, a pomoćnici su Mustafa Ejisoj, Dževdet Kormurčoglu i Arda Kardešler. Dvojica sudija u VAR sobi u Nionu su takođe iz Turske.

Selektor Dragan Stojković je još u martu, kada se latio novog posla, obećao napadački fudbal. I, navijači ga gledaju već na četvrtoj utakmici "orlova".

Protiv Republike Irske u Beogradu (3:2), pa Portugalije u Beogradu (2:2), Azerbejdžana u Bakuu (2:1) i Katara u Debrecinu (4:0) smo se nagledali napadačkog fudbala i golova. Baš!

- Zadovoljan sam, pre svega, kolektivnim duhom koji nas je krasio tokom celog meča u Debrecinu. Bilo je dosta lepih akcija, dosta trke i pametne igre, što me raduje. Rezultat, objektivno, nije tako bitan. Idemo dalje - rekao je Stojković posle utakmice u Mađarskoj.

EFIKASNO Luka Jović na meču sa Katarom/FOTO: FSS

Zanimljivo je da je selektor još pre utakmice u Debrecinu "relaksirao" sebe, svoje igrače i naše navijače tvrdnjom da rezultatski učinak neće biti mnogo bitan.

- Istina je, rekao sam igračima da ovo nije utakmica sa takmičarskim značajem, ali opet je dosta važna. Šansa da se pokaže ozbiljnost, profesionalizam, da pokažemo da smo spremni da se borimo, izgaramo, trčimo iz minuta u minut. Na kraju smo svi zadovoljni i to je najvažnije - dodao je Stojković.

GRUPA A

SREDA

Luksemburg – Azerbejdžan    2:1 (2:0)

Portugalija – R. Irska    2:1 (0:1)

5. KOLO subota

Srbija – Luksemburg    18.00

R. Irska – Azerbejdžan    18.00
1. Portugalija    4    3    1    0    8:4    10
2. Srbija    3    2    1    0    7:5    7
3. Luksemburg    3    2    0    1    4:4    6
4. R. Irska    3    0    0    3    3:6    0
5. Azerbejdžan    3    0    0    3    2:5    0

6. KOLO (7. septembar): R. Irska - Srbija, Azerbejdžan - Portugalija

7. KOLO (9. oktobar): Azerbejdžan – R. Irska, Luksemburg - Srbija

8. KOLO (12. oktobar): Srbija - Azerbejdžan, Portugalija - Luksemburg

9. KOLO (11. novembar): Azerbejdžan - Luksemburg, R. Irska - Portugalija

10. KOLO (14. novembar): Portugalija - Srbija, Luksemburg – R. Irska

Ipak, sreda veče je moglo da bude kompletirano povoljnim vestima i utiskom iz Portugalije, gde su Irci do 89. minuta vodili 1:0 protiv domaćina, ali je Kristijano Ronaldo golovima u pomenutom i 96. minutu spasao stvar.

- Očigledno je da su Portugalci imali dosta sreće, ne znam kakva je utakmica bila. Sve u svemu, zanima me samo Srbija, jer ćemo mi i kada dođe trenutak do revanša sa njima, da idemo na pobedu u Portugaliji - zaključio je Stojković.

SVILAR: PONOSAN NA DEBI

MLADI golman Mile Svilar i Veljko Birmančević su debitovali za A tim Srbije protiv Katara. Svilar je posebno emotivno doživeo trenutak kada je od 46. minuta na golu zamenio Predraga Rajkovića.

- Srećan sam i izuzetno ponosan na svoju porodicu i sebe. Mister mi je na kraju meča rekao da je sve bilo kako treba - preneo je Svilar svoj utisak i reči selektora Stojkovića.

I tako... Srbija bez Tadića i Mitrovića rešeta bez milosti. Nema selektora danas na planeti koji ne bi poželeo da su zamena za ovu dvojicu Jović i Vlahović. Neka se spremi Luksemburg!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!