TERZIĆ NE MOŽE DA SAKRIJE SREĆU: Petu godinu u nizu igramo Evropu, izbili smo na fenomenalno 41. mesto na UEFA listi

Novosti online

27. 08. 2021. u 00:15

CRVENA će petu godinu zaredom igrati u grupnoj fazi jednog od dva najjača UEFA takmičenja. Crveno-beli su sa ukupnih 6:1 pobedili Kluž i domogli se Lige Evrope.

ТЕРЗИЋ НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ СРЕЋУ: Пету годину у низу играмо Европу, избили смо на феноменално 41. место на УЕФА листи

FOTO: M. Vukadinović

Šampion Srbije će imena rivala u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju saznati sutra u 12 sata za kada je zakazan žreb. Oduševljenje zbog pobede nije mogao da sakrije ni generalni direktor Zvezdan Terzić.

- Zvezda je ostvarila još jedan veliki uspeh. Čestitam igračima, stručnom štabu, navijačima i svim zaposlenim u klubu. Već petu godinu u nizu pokazujemo da nam je mesto u Evropi i sada sa puno optimizma dočekujemo žreb u Istanbulu - rekao je Terzić za sajt kluba i dodao:

- Pokazalo se da je razmišljanje koje smo uneli u klub više nego pozitivno i da to donosi rezultate. Večerašnjom pobedom izbili smo na fenomenalno 41. mesto na UEFA ranking listi, što je do sada nezapamćen uspeh. Takođe, zajedno sa ovom grupnom fazom, odigraćemo 68 utakmica u Evropi, a to su praktično dve cele ligaške sezone takmičenja. Liga Evrope je smanjenog formata sada, tačnije nastupaju 32 umesto 48 ekipa, pa je mnogo kvalitetnija nego ranije.

Cilj Zvezde je bila Liga šampiona, ali svakako da su u crveno-belom taboru zadovoljni i Ligom Evrope.

- Ipak, siguran sam da će naši navijači uživati u onome što nas čeka u Ligi Evrope, ali mi nećemo prestati da težimo najvišim ciljevima. Još jednom, čestitam svima - Zvezda je petu godinu u Evropi - zaključio je Terzić.

Sportski direktor kluba sa "Marakane" nije želeo da priča o tome da li će biti novih dolazaka, već je iskoristio priliku da čestita igračima i treneru na uspehu.

- Presrećni smo. Ovo je peta godina u nizu da igramo grupnu fazu nekog evropskog takmičenja i to je bio jedan od postavljenih ciljeva pred početak sezone. Čestitao bih Dejanu Stankoviću i kompletnom stručnom štabu na sjajnom poslu, ovim fenomenalnim igračima, kao i navijačima koji su i u Rumuniji bili uz nas - poručio je Mrkela.

Podsetimo, Zvezda je pobedila Kluž u revanšu sa 2:1, a golove su postigli Aleksandar Katai i Milan Pavkov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a