EVO ŠTA JE PARTIZANU DONEO PLASMAN U LIGU KONFERENCIJA: Stiže veliki novac, ali i važni bodovi

Novosti online

26. 08. 2021. u 23:59

PARTIZAN se plasirao u grupnu fazu novoformirane Lige konferencija nakon što je u revanšu nadoknadio zaostatak od 2:1 iz prvog meča u Portugaliji.

ЕВО ШТА ЈЕ ПАРТИЗАНУ ДОНЕО ПЛАСМАН У ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Стиже велики новац, али и важни бодови

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su slavili sa 2:0 u Humskoj i tako će se posle godinu dana pauze ponovo takmičiti na međunarodnoj sceni u novoformiranom takmičenju u društvu Totenhema, Rome, Fejenorda, Bazela...

Pored uspeha na terenu, crno-beli su zabeležili i značajan finansijski dobitak. Pobeda nad Santa Klarom donela im je premiju od 2.940.000 evra za ulazak u grupnu fazu, ali i dodatni bonus na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta, gde crno beli mogu da računaju na još oko 1.000.000 evra.

Plasmanom Partizana u Ligu konferencija Srbiji se povećavaju šanse da do kraja sezone završi iznad 15. mesta na tabeli nacionalnog koeficijenta, što donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedno u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezonama koje dolaze.

Pobeda nad Santa Klarom Partzanu konkretno donosi bod za UEFA koeficijent, a Srbiji dodatnih 250 bodova za nacionalni koeficijent.

Sada kada Srbija ima dve ekipe u grupnoj fazi, gotovo je sigurno da će završiti u 15 najboljih zemalja i zato je pobeda Partizana protiv Santa Klare bila od ključne važnosti za srpski fudbal.

(Telegraf) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024