REAL DOBIO UEFU NA SUDU: Neće više moći da nam prete, ne odustajemo od Superlige Evrope!

Novosti online

30. 07. 2021. u 19:32

Real Madrid saopštio da je dobio evropsku "Kuću fudbala" na sudu i da UEFA više neće moći da mu preti.

РЕАЛ ДОБИО УЕФУ НА СУДУ: Неће више моћи да нам прете, не одустајемо од Суперлиге Европе!

FOTO: Tviter/TSLComms

UEFA je dobila rat, ali Real Madrid i još tri buntovna kluba dobili su jednu bitku i ne odustaju od tog "fronta" za Superligu Evrope. Iako je njihov projekat unapred propao, oni tvrde da nije tako!

- Real, Juventus i Barselona izražavaju zadovoljstvo zato što je sud usvojio odluku i naložio UEFA da povuče, i to odmah, sve kazne usmerene protiv klubova osnivača Superlige. Izdato je i upozorenje da nepostupanje po ovoj odluci može da dovede do finansijske kazne i krivične odgovornosti. Ovaj slučaj bićeg analiziran na Sudu pravde Evropske unije u Strazburu, koji će razmotriti monopolsku poziciju koju UEFA drži nad evropskim fudbalom, saopštio je madridski velikan.

Zadovoljno konstatujući da UEFA ovim povodom ne može da ih kažnjava, u Realu su poručili da je sud još jednom pokazao da podržava poziciju promotera Superlige, a da istovremeno poništava žalbe evropske "Kuće fudbala".

Real je saopštio da ima dužnost da predstavi javnosti sve izazove sa kojima se fudbal suočava.

- UEFA je zauzela poziciju isključivog regulatora i jedinog vlasnika i menadžera evropskih fudbalskih takmičenja. Ta monopolska pozicija u konfliktu interesa ozbiljno šteti fudbalu, poručio je klub.

U Realu su zadovoljni jer, kako su naveli, više neće biti pod konstantnim pretnjama UEFA.

- Ostajemo privrženi razvijanju projekta Superlige Evrope na konstruktivan način, uzimajući u obzir navijače, igrače, trenere, klubove, lige i nacionalne i međunarodne asocijacije i federacije. Svesni smo da su to elementi našeg predloga koji moraju biti opet razmotreni i naravno, popravljeni kroz dijalog i dogovor. Nastavićemo da verujemo u uspeh projekta koji će uvek poštovati pravila Evropske unije, navedeno je u saopštenju.

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)