ŠOK - NA SAMOM STARTU PRVENSTVA: Klub istupio iz Prve lige Srbije - svi igrači ih napustili, doživeli finansijski krah

Novosti

30. 07. 2021. u 16:32

PO završetku prošle sezone počeli su da isplivavaju problemi, pre svega finansijske prirode.

ШОК - НА САМОМ СТАРТУ ПРВЕНСТВА: Клуб иступио из Прве лиге Србије - сви играчи их напустили, доживели финансијски крах

Foto: Jutjub printskrin/Prva liga Srbije

Kabel je definitivno odustao od igranja u Prvoj ligi sledeće sezone, samo nedelju dana pre starta novog šampionata.

Naime, Kabel je ostao bez kompletnog igračkog i stručnog kadra, a svi preostali igrači i treneri uzeli su papire i slobodni su u izboru nove sredine. Klub duge tradicije u protekle tri sezone beležio je najbolje rezultate u svojoj istoriji, počev od osvojene titule u Srpskoj ligi, pa sve do trećeg mesta u prošloj sezoni Prve lige, piše "Maksbet sport".

Po završetku sezone počeli su da isplivavaju problemi, pre svega finansijske prirode. Javnost je počela da saznaje i detalje o neisplaćenim zaradama igračima. Sve glasnije govorilo se da će Kabel ustupiti mesto u Prvoj ligi nekom od zainteresovanih klubova. Pominjan je novi srpskoligaš Tekstilac, čak su vođeni i razgovori, ali se predsednik Slobodan Milutinović u poslednjem trenutku predomislio i pokušao da pronađe povoljnije rešenje kako bi klub ostao među prvoligašima.

Potom je izgledalo da se stvari dovode u red. Kasno u odnosu na sve ostale, ali se ipak krenulo sa pripremama. Sve je to bilo kratkog daha. Stalo se posle četiri odrađena treninga. Došao je definitivan kraj i Kabel sigurno neće igrati u Prvoj ligi.

– Do poslednjeg trenutka smo verovali da će se naći rešenje i ostalo je na okupu sedam, osam igrača. S obzirom da su se u Kabelu lepo afirmisali uveren sam da neće imati problema u pronalaženju nove sredine. Većina njih je tu dve, dve i po godine, tu pre svega mislim na Karaća i kapitena Petrovića sa najdužim stažom. Svi koji su svojevremeno došli, rasli su sa klubom i ostvarili transfere u naše renomirane klubove Super i Prve lige. Kad to kažem mislim na Kočovića, Bihorca, Vukliša, Bjekovića, Devetaka, Kojičića, Jeličića – rekao je trener Zoran Vasiljević i dodao da su svuda bili rado viđen gost, zbog načina prezentovanja fudbala i odnosa prema protivniku.

Poznati stručnjak je pod ugovorom sa Vojvodinom još godinu dana, baš kao i njegov pomoćnik Miroslav Smajić. Predsednik Slobodan Milutinović je klub preuzeo kad su igrali u četvrtom rangu. Očigledno da više nije mogao finansijski da isprati velika dugovanja i rashode. Bez stadiona, veliki izdaci i troškovi samo su ubrzali neminovan kraj.

Što se igrača tiče, tj. onih koji su do zadnjeg dana bili u Kabelu, oni uveliko dobijaju ponude, ne samo od prvoligaša, nego i od klubova iz elitnog ranga. A, ko će umesto Kabela igrati Prvu ligu, odluka će pasti u najskorije vreme, jer start sezone je zakazan za 7. avgust. Pominju se Sloga iz Požege i Radnički iz Pirota, a koja će konačna odluka biti, ostaje nam da vidimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna