GOL VODI U SOČI: Partizan se neće braniti u Slovačkoj

M. BLAŽIĆ

29. 07. 2021. u 08:00

U SLOVAČKOJ skoči da bi video Soči.

ГОЛ ВОДИ У СОЧИ: Партизан се неће бранити у Словачкој

FOTO: M. Vukadinović

Mogli su fudbaleri Partizana još prošlog četvrtka "visoko da skoče" i obezbede sebi lagan revanš u Dunajskoj Stredi i put na obalu Crnog mora, ali je i minimalac (1:0) poprilično jasno iscrtao granice mogućnosti dva tima.

Nabijeni samopouzdanjem i optimizmom, koji posle startnih rezultata i igara u novoj sezoni imaju više nego realnu podlogu, fudbaleri Partizana predvođeni Aleksandrom Stanojevićem doputovali su u malo mesto na mađarsko-slovenačkoj granici rešeni da večeras (20.45 RTS 1, Arena 1) potvrde da su spremni da preskoče prvu evropsku prepreku.

Nije prethodnih godina bila česta situacija da crno-beli kreću na evropsko gostovanje posle minimalne pobede na domaćem terenu gotovo rasterećeni. Tokom kratkog jednočasovnog leta do Bratislave, a i po dolasku u slovačku prestonicu, bilo je primetno baš to. Miks samouverenosti, optimizma, samopouzdanja i "napaljenosti", trebalo bi večeras da donese potvrdu beogradskog trijumfa. Upravo o tome, a ne o odbrani minimalne prednosti razmišlja i strateg crno-belih Aleksandar Stanojević.

- Imamo 1:0 iz Beograda, ali nismo došli ovde da se branimo, nego da postignemo gol i pobedimo. Jedan gol menja sve, tako razmišljamo. Njima je potrebno da pobede 2:0 da bi išli dalje, ali i mi se pitamo. Gledali smo ih i na jačim i na slabijim utakmicama. Lako daju golove i jačim i slabijim rivalima, tako da pristup mora da bude maksimalno ozbiljan - kaže Stanojević.

Slovacima su potrebna bar dva gola za prolaz, a Partizan je doputovao sa upisanih čak 592 minuta bez primljenog gola.

- Neće oni izgledati kao u Beogradu. Teško je igrati sa ekipama koje igraju sa tri pozadi i imaju duple širine. Stalno napadaju prostor i često završavaju sa šest igrača u poslednjih 16 metara. Na nama je da im to ne dozvolimo, a da istovremeno pretimo.

Za razliku od prvog meča sada je sve kristalno jasno kada je u pitanju startna postava.

- Tim sam znao odmah posle Vojvodine. Sve mi je jasno, utakmica traje 90 minuta, nekad kreneš svesno sa nekim baš da bi neko drugi završio utakmicu. Lutovac uvek odigra dobro i sada je tako bilo u Novom Sadu iako je odigrao na poziciji koja nije njegova. Popović je uvek fokusiran, ne bih stavljao znak pitanja pored njega ili Nece. Stojke će nam nedostajati zbog sigurnosti koju je ulivao. Stevanović će recimo već braniti protiv Voždovca. Imamo puno poverenje u obojicu, Popović je u startu broj jedan. Moje neko razmišljanje je da dam šansu mlađem, ako je dobar, ne na silu - zaključio je Stanojević.

Publika motiv više

BIĆE večeras na "MOL areni" prilično bučno, jer navijači Dunajske Strede znaju da naprave odličan, pravi fudbalski ambijent.

- Odgovara nam publika, voleo bih i da bude puno, vidim da će biti 50 odsto. Dobro je što se igra u fudbalskom ambijentu, to sigurno ne može da bude minus za moje igrače, već samo motiv više da se pokažu u boljem izdanju - kaže Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina