SAMO SE ZVEZDA PITA: Dejan Stanković jasan pred večerašnji revanš protiv Kazahstanaca

Z. ĆOROVIĆ

28. 07. 2021. u 09:10

NEMA krize, sada se samo mi pitamo. Smireno, jasno i precizno je Dejan Stanković poručio da je Crvena zvezda ta od koje sve zavisi u večerašnjem (20.30 RTS, TV Arena) revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Kairatom.

САМО СЕ ЗВЕЗДА ПИТА: Дејан Станковић јасан пред вечерашњи реванш против Казахстанаца

FOTO: FK Crvena zvezda

 Trener crveno-belih priželjkuje da gol u prvih 15 minuta olakša poteru za minusom od 1:2 iz prve utakmice.

- Ako budemo na nivou koji se očekuje od nas, ne bi trebalo da bude problema - istakao je Stanković.

- Izvukli smo pouke i sve one detalje iz prve utakmice koji nisu funkcionisali i koje nećemo ponoviti.

Očekuje se da će protivnik svim silama braniti prednost iz prvog meča.

- Uglavnom igramo protiv bunkera, nekad to bude lakše, nekad teže. Svi priželjkujemo da otvarimo utakmicu golom u ranoj fazi meča, u prvih 15 minuta. Radimo mnogo na prekidima jer su nam oni bili jedno od jačih oružja prošle sezone. Tada smo na važnim utakmicama, gde su naši igrači dobro čuvani i duplirani, to koristili. Blok, individualni kvalitet, visok presing i brza reakcija - tako se probija bunker, a mi takve mečeve igramo u 85 posto utakmica u sezoni. Od nas zavisi da li će se rival povući ili će hrabro igrati kao u Kazahstanu.

Stanković je istakao da nema većih problema sa povredama, kao i to da ekipa nije u krizi uprkos slabijem startu.

- Svi su zdravi sem Gajića kome je ispalo rame, to sam rekao i pre Lučana, dok je Katai dobio mnogo batina na tom meču, ali to su udarci od kojih se oporavlja. Neće biti "revolucije" što se tiče sastava. Jedna loša utakmica, tačnije slabije poluvreme može da se zalomi, već u nastavku igre u Kazahstanu smo bili bolji. Očekujem da igramo fokusirani sa velikom željom, a kada mi to dobro radimo, protivnik je u problemu. Mnogo bi nam značilo na psihološkom planu da eliminišemo Kairat - svaki prolazak je skidanje teškog "ranca" sa leđa. Verujem u igrače, svi dobro znaju šta je Zvezda. Sada treba biti pametan i hrabar, a ne samo hrabar - ističe Stanković.

Sreća zbog dece

ZBOG kazne UEFA, na večerašnjem meču moći će da prisustvuju samo mladi navijači, odnosno deca do 12 godina, u pratnji svojih trenera i nastavnika.

- Presrećan sam što će deca biti tu, imaćemo njihovu energiju. Ipak, faliće pun stadion, to bi nam u ovom trenutku tako dobro došlo, ali svaki zvezdaš koji bude na tribinama će "veslati" u istom pravcu kao i mi - istakao je Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!