MILICA MANDIĆ PRESREĆNA I PONOSNA: Mnogo sam emotivna, imam divne ljude iza sebe

Novosti online

27. 07. 2021. u 15:51

MILICA Mandić nas je opet obradovala. Drugi put osvojila je zlato na Olimpijskim igrama. To je prvo uradila u Londonu 2012. godine, a drugi danas u Tokiju. Naša zlatna tekvondistkinja nije mogla da sakrije suze, i bila je presrećna zbog velikog uspeha.

МИЛИЦА МАНДИЋ ПРЕСРЕЋНА И ПОНОСНА: Много сам емотивна, имам дивне људе иза себе

Foto: Printskrin RTS

Mandićeva je prva srpska sportistkinja u istoriji koja je osvojila dve zlatne medalje. Novinar "RTS-a" joj je rekao da je najbolja srpska sportistkinja svih vremena.

- Najbolja srpska sportistkinja svih vrfemena... Kako to lepo zvuči - istakla je Milica i dodala:

- Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna, da nije bilo celog stručnog tima na čelu sa Galetom, Tijanom, Marijom, mojom porodicom. Ponosna sam što imam tako divne ljude iza sebe koji su me gurali da dođem do maksimuma i da svoje poslednje Olimpijske igre završim na način kako to dolikuje - rekla je Milica Mandić za "RTS".

Potom je bila upitana da uporedi ovaj supeh sa onim iz Londona 2012. godine.

- Meni se čini da je uspeh veći. Prognoze stranih medija bile su da uspeh ne može da se ponovi, naročito posle Igara u Riju. Ali tu smo da idemo protiv svih, išla sam sa verom u sebe i u ono pto sam radila, iako je bilo teško u nekim momentima. Znala sam koliko sam sebe dala u ovome i kakavu podršku imam. Trenera koji daje svoj maksimum kao i ja. Išli smo protiv svih i našli se ponovo na podijumu.

NASMEJANA Milica Mandić osvojila zlatnu medalju u Tokiju/Foto: Printskrin RTS

Milica je istakla da ovaj dan nikada neće zaboraviti. Ona je u finalu pobedila svetsku šampionku Dabin Li iz Južne Koreje.

- Sve protivnice su bile jako odlične. Druga protivnica iz Poljske je aktuelni vicešampion, bila je i vicešampion Evrope. Jednostavnbo, svaka borba je bila teška za sebe. U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak. Posle toga nije smela da napada istom silinom, to je osiguralo da mogu više da kontrolišem bornu. Čast mi je da sam se u finalu našla sa aktuelnim svetskim šampionom.

Voditelj je zamolio Milicu Mandić da razmisli o kraju karijere i da se pojavi u Parizu 2024. godine.

- Za samo tri godine, to mi i trener samo kaže. Prvo mi treba jedan odmor da se slegnu utisci, da razmislim o tome gde smo pošli i odakle smo krenuli što je najvrednije od svega. Ako planiram da nastavim da znam da imam jaka leđa.

Milica Mandić: Tijana Bogdanović je moja naslednica, izvanredna je devojka

Srpski tekvondo ima budućnost. Tu je sjajna Tijana Bogdanović koja se na ovim Igrama okitila pronzanom medaljom, a pre pet godina u Riju bila je srebrna.

- Za Tijanu Bogdanović mogu da kažem je naslednica, već da u Parizu može da nastavi niz i da osvoji jednu koja nedostaje. Izvanredna je devojka i zaslužila je da bude prva. Srećna sam što smo uspeli da osvojimo zajedno medalju. Nemam reči za nju. Muke, lepi trenuci, srećne smo što smo zajedno uzeli medalju, na mojim poslednjim Igrama. Hvala Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)