KOŠARKAŠICE KREĆU U POHOD NA MEDALJU: Juriš preko starog dužnika

G. K.

25. 07. 2021. u 19:52

VREME je da i košarkašice upale motore. Aktuelne evropske šampionke se u prvom kolu grupe A olimpijskog turnira sutra (10.20) sastaju sa selekcijom Kanade.

КОШАРКАШИЦЕ КРЕЋУ У ПОХОД НА МЕДАЉУ: Јуриш преко старог дужника

FOTO: FIBA

Biće ovo prilika za vraćanje dugova, pošto izabranice Marine Maljković dobro pamte poraz od severnoameričkog tima na prošlim Igrama u Riju (71:67), kada je osvojena bronzana medalja.

Ipak, od želje do realizacije je dugačak put, toga su svesne i naše zlatne dame koje su pred odlazak u Japan imale velikih kadrovskih problema. To se, pre svega, odnosi na Sonju Vasić, našu najbolju košarkašicu i MVP Evropskog šampionata, koja je muku mučila sa virusom korona, zbog čega je upitna njena fizička spremnost.

- Očekujem tešku utakmicu, ali spremne smo i želimo da damo sve od sebe. Znamo da je Kanada ekipa koja igra 40 minuta jako i do poslednjeg trenutka ne odustaju, tako da mislim da će ključna stvar biti da naš fokus sve vreme bude na visokom nivou - istakao je centar našeg tima, Tina Krajišnik.

Za Ivon Anderson, Amerikanku u našim redovima, će ovo biti prvo učešće na najvećoj smotri sportista.

- Biće ovo veoma izazovna utakmica za nas. One igraju fizički vrlo snažno, agresivne su u odbrani i u napadu. Očekujem da će utakmica biti u veoma brzom ritmu. Mi smo navikle na to i spremne smo za veliku borbu - zaključila je Andersonova.

GRUPA A 1. kolo

J. Koreja - Španija 3.00

Srbija - Kanada 10.20

ČETVRTAK 2. kolo

Kanada - J. Koreja 3.00
Španija - Srbija 10.20

NEDELjA 3. kolo

Kanada - Španija 3.00
J. Koreja - Srbija 14.00

U grupi se nalaze još Španija i Južna Koreja. U grupi B su: Nigerija, Japan, Francuska i SAD. Grupa C: Australija, Portoriko, Kina i Belgija. Plasman u četvrfinale će obezbediti po dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva najbolja trećeplasirana tima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024