MIKEC I BOGDANOVIĆEVA OBRADOVALI SRBIJU: Damir i Tijana doveli našu zemlju do 112 medalja na OI

Novosti online

24. 07. 2021. u 18:15

OLIMPIJSKE igre u Tokiju su odlično počele za srpske sportiste. Naši takmičari obradovali su nas sa dve medalje.

МИКЕЦ И БОГДАНОВИЋЕВА ОБРАДОВАЛИ СРБИЈУ: Дамир и Тијана довели нашу земљу до 112 медаља на ОИ

FOTO: OKS

Srebrno odličje je osvojio Damir Mikec u kategoriji vazdušni pištolj - deset metara, da bi samo nekoliko sati kasnije tekvondistkinja Tijana Bogdanović u konkurenciji do 49 kilograma kroz repersaž uspela da stigne do bronze, što je Srbiju istorijski podiglo na broj od 112 osvojenih olimpijskih medalja.

FOTO: OKS

Da ne bude zabune nama se pripisuju odličja osvojena u vreme bivših država.

Kada je streljaštvo u pitanju medalja Mikeca je 13. u ovom sportu, ali tek treća od kada je Srbija samostalna država.

Ivana Maksimović nas je obradovala srebrom na Igrama u Londonu 2012. godine u konkurenciji malokalibarska puška trostav 50 metara, dok je Andrija Zlatić iste godine doneo bronzu u istoj konkurenciji kao danas Damir Mikec.

Što se tekvonda tiče ovo je treća medalja osvojena na najvećoj sportskoj smotri. Milica Mandić je 2012. donela istorijsko zlato u konkurenciji preko 67 kilograma, dok je Tijana Bogdanović svoje prvo odličje uzela pre pet godina u Riju kada je osvojila srebro među takmičarkama do 49 kilograma. Ona je pet godina kasnije dodala i bronzu.

Ovo je nadamo se tek početak ževti medalja naših sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kandidata imamo dosta i ostaje da se vidi da li može da se premaši broj osvojenih odličja u Riju, kada se delegacija Srbije iz Brazila vratila sa osam medalja.

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODUŠEVLJENA: Venus poslala poruku Noletovim klincima (FOTO)