UZBUĐENJA U PRELAZNOM ROKU TEK PREDSTOJE: Čeka se "bum" Mesija i Kristijana Ronalda

M. BLAŽIĆ

22. 07. 2021. u 19:57

DVOJICA najboljih fudbalera planete još nisu završila "posao" u letnjem prelaznom roku i zato se dosadašnji tok fudbalske pijace i dalje karakteriše kao miran.

УЗБУЂЕЊА У ПРЕЛАЗНОМ РОКУ ТЕК ПРЕДСТОЈЕ: Чека се бум Месија и Кристијана Роналда

FOTO: EPA

Lionel Mesi (34) je blizu parafa novog ugovora sa Barselonom, ali se to još nije dogodilo, dok oko Kristijana Ronalda (36) stoji "zid ćutanja", a uopšte nije isključeno da bi do kraja leta mogla da eksplodira ekskluziva vezana za njegov odlazak iz Juventusa posle sušne sezone.

Imajući u vidu te dve činjenice, jasno je da sve što se do sada dešavalo širom Starog kontinenta na planu odlazaka i dolazaka ne može da se opiše kao spektakularno, s obzirom na to da i Nejmar i Mbape ovog leta neće menjati svoju parisku adresu. U odsustvu najvećih "bombi" u prvi plan je iskočio desni bek Intera Ašraf Hakimi, čiji je prelazak u PSŽ trenutno najunosniji transfer u prelaznom roku - 60 miliona evra.

Da je defanziva trenutno više na ceni od ofanzive, pokazuje i primer drugog po težini transfera letnjeg prelaznog roka. Reč je o angažmanu dogovorenom mnogo ranije, a realizovanom na početku pijace. Minhenski Bajern je ostao bez Davida Alabe kojem je istekao ugovor, a kao zamena je za 42,5 miliona evra iz Lajpciga je stigao mladi francuski štoper Dajo Upamekano.

Interesantno je da je i "bronzana medalja" po vrednosti transfera pripala defanzivcu i to Ibrahimu Konateu, kojeg je Liverpul platio Lajpcigu 40 miliona evra, kako bi ojačao poslednju liniju ophrvanu brojnim povredama u prošloj sezoni.

Kada su u pitanju ofanzivni fudbaleri, kasu je najviše "razbila" Aston Vila angažovanjem Argentinca Emilijana Buendija iz Noriča, plativši, za njihove prilike, neverovatnih 38,4 miliona evra. Dobar posao je napravio i Salcburg prodajom svog ubojitog napadača, Zambijca Patsona Dake za 30 miliona evra Lesteru, i to je ujedno poslednji transfer ovog leta koji je prešao granicu od 30 izraženu u milionima evra.

Apsolutni rekorder svih vremena je Brazilac Nejmar, koji je 2017. iz Barselone u PSŽ otišao za astronomska 222 miliona evra.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna