KANAVARO: Mesi zaslužuje "zlatnu loptu" - Donaruma je najbolji u Italiji!

Novosti online

17. 07. 2021. u 21:20

NEKADAŠNjI kapiten italijanske reprezentacije Fabio Kanavaro komentarisao je dešavanja u svetskom fudbalu, a najviše komplimenata imao je na račun novog čuvara mreže Pari Sen Žermena – Đanluiđija Donarume.

КАНАВАРО: Меси заслужује златну лопту - Донарума је најбољи у Италији!

Foto: EPA-EFE/DANIEL POCKETT

Na proteklom Evropskom prvenstvu 22-godišnji golman proglašen je za najkorisnijeg igrača, a legenda italijanskog fudbala predviđa Donarumi još mnogo uspeha.

- Donaruma je pravi šampion u timu Italije. Bio sam iznenađen jer su neki pre EP mislili da je on prosečan golman. Nema ničeg prosečnog u vezi sa njim – neverovatno je da su mu tek 22 godine. Biće najbolji čuvar mreže na svetu u narednih 10-15 godina. Mnogo mi je drago što je Đorđo Kjelini podigao trofej prvaka Evrope – 2006. godine kada smo osvojili Mundijal, on je bio na tribinama i gledao. Igrao sam sa njim i mnogo ga poštujem. Što se tiče Federika Kijeze, mislim da je on snažniji od svog oca Enrika i da će napraviti bolju karijeru. On nema straha kada igra i snažan je u duelu, što mislim da je bio jedan od Enrikovih retkih nedostataka, izjavio je za italijanski „Tutosport“ 47-godišnji Fabio Kanavaro, koji je potom govorio i o Lionelu Mesiju.

- Mislim da Mesi treba da dobije Zlatnu loptu – bio je fantastičan na Kopa Amerika, protagonista tog turnira, rekao je nekadašnji štoper Napolija, Parme, Intera, Juventusa, Real Madrida i Al-Ahlija.

Kanavaro, koji je sa Italijom 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo, kao trener radio je uglavnom u Kini, a poslednji angažman, doduše kratak, imao je na čelu reprezentacije najmnogoljudnije zemlje na svetu.

(SPORT KLUB) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uveren u ubedljivu pobedu protiv Partizana