BOLI GLAVA ZBOG NAPADAČA! Stanković: Da smo postigli bar jedan gol, verovatno bi to potpuno promenilo tok utakmice

Zoran ĆOROVIĆ

17. 07. 2021. u 19:50

KAD lopta neće u gol, ne može da je "ugura" ni sjajna podrška 20.000 navijača sa tribina. Crvena zvezda se ispromašivala protiv Vojvodine u derbiju prvog kola, pa joj se desila jedna od retkih fudbalskih pojava u poslednje četiri godine, a to je da remizira na svom stadionu - 0:0.

БОЛИ ГЛАВА ЗБОГ НАПАДАЧА! Станковић: Да смо постигли бар један гол, вероватно би то потпуно променило ток утакмице

FOTO: M. Vukadinović

Prekinuta je serija od 13 vezanih prvenstvenih trijumfa na "Marakani", ali ova "nula" nije nasekirala Dejana Stankovića. Trener crveno-belih nije imao zamerki na račun svojih izabranika, iako se od ekipe koja je srušila sve rekorde prošle sezone očekivalo da premijeru u novoj završi pobedonosno. Najviše je zatajila ofanziva.

- Da smo dali jedan gol, mislim da bi to promenilo tok utakmice. Ovakav odnos, pristup igri i trčanje je ono što nam treba da bismo ostvarili cilj i igrali Evropu. Igrali smo protiv niskog bloka, bilo je tu sigurno dobrih stvari. Možda smo mogli da primimo gol iz nekog kontranapada, ali nemam šta da zamerim momcima - rekao je Stanković posle meča sa Vojvodinom.

Naravno, od Dekija nikada nećete čuti da se žali i kuka, iako je pred početak priprema jasno naglasio da je jako bitno da se dovede proveren napadač, kako bi se ofanziva na vreme uigrala. Hteli su u Zvezdi da mu izađu u susret, Aleksandar Prijović je bio procenjen kao idealno rešenje dok nije odbijen zbog svog arogantnog pristupa. Tako se desilo da je Dioni doveden pred kraj priprema i sada treba biti strpljiv dok ne uđe u formu i uklopi se u ekipu.

Prošle sezone je bila ista priča, Zvezda se mučila protiv Tirane u Albaniji i ne treba zaboraviti da je taj meč rešio gol Portugalca Tomanea, dovedenog takođe u minut do dvanaest. Protiv Vojvodine Stanković je gurnuo mladog Nikolu Krstovića u špic, kao bonus igrača i videlo se da on još nema iskustva i šlifa da se nametne u jačim utakmicama. Umesto da je iskoristio priliku i nametnuo se da igra od starta, Milan Pavkov je dobio poslednjih petnaestak minuta da "gasi vatru", Uspeo je da se iskrade i izbori za stopostotnu priliku, ali je nije iskoristio. Takođe, bolja završnica očekivala se od vedeta Ivanića, Kataija i Bena. I oni su zatajili.

Sa još uvek "labavim" napadom, Stankoviću je jasno da će biti teško sledeće srede, kada Zvezda gostuje protiv Kairata u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Slična utakmica nas čeka i u Kazahstanu, tvrda igra iza lopte, sa dosta duela i kontranapada. Zato je meč sa Vojvodinom bio dobra uvertira. Bila nam je potrebna jedna ovako jaka utakmica. Očekuje nas dug put u sredu - istakao je Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (3)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata