POTVRĐENO - ODLASCI IZ PARTIZANA: Smanjenje plate pojedinima, još jedan transfer siguran! To što se dešava sa Sumom je - nedopustivo

Novosti

15. 07. 2021. u 12:37

BEOGRADSKI Partizan obavio je danas poslednje pripreme pred start Superlige Srbije i meč koji ih čeka sa novosadskim Proleterom.

ПОТВРЂЕНО - ОДЛАСЦИ ИЗ ПАРТИЗАНА: Смањење плате појединима, још један трансфер сигуран! То што се дешава са Сумом је - недопустиво

Foto FK Partizan

Jasno je da crno-beli imaju velike ambicije u predstojećoj sezoni. Prema rečima generalnog direktora kluba iz Humske Miloša Vazure, u planu je i dovođenje bar još jednog igrača, koji bi trebalo da dodatno pojača tim.

- Izveštaj o pojačanjima je jako pozitivan. Rikardo je došao jer smo imali cilj da dovedemo nekoga ko je već upoznat sa sistemom. Rekli su mi kao da nikada nije napuštao Partizan. Odmah se snašao. Moja želja je bio Dača Pantić. On kao igrač Partizana može odlično da izgleda. Očekujem dosta od njega - poručio je Vazura u razgovoru za Maksbet sport.

Generalni direktor crno-belih je takođe prokomentarisao situaciju o igračima koji već duže vreme nisu u konkurenciji za prvi tim. 

- Radimo na tome. Pregovaramo. Smanjen je budžet. Ne možemo finansijski da izdržimo višak igrača. Jednostavno, neki se nisu snašli u Partizanu i mi im pomažemo da pronađu novi klub. Prelazni rok traje dugo, biće vremena za transfere, očekujemo ponude za naše igrače.

Miloš Vauzra foto: N. Paraušić

Po mnogima je Suma jedan od najboljih stranaca u ekipi u Partizana poslednjih godina. Međutim često ga nema na terenu niti u planu trenera Aleksandra Stanojevića. Direktor Vazura je oštro prokomentarisao njegov status ali i odnos prema klubu. 

- Ako bude ponude otići će, ako ne ostaće i to je to. Nije bio na pripremama, izgubio je pasoš, posle nije našao tim. Nedopustivo je to, ali eto dešava se.

Slično se piše i francuskom napadaču Bajbeku. 

- U pregovorima smo za raskid ugovora, ide u tom smeru - pojasnio je Vazura. 

Ono što je najveći problem trenutno za tabor ih Humske je svakako finansijska situacija. Uverava generalni direktor crno-belih da će i ove sezone biti smanjenje plata, ali samo pojedinim igračima. 

FOTO: M. Vukadinović

- Razgovaraćemo s nekim igračima oko smanjenja plate. Nećemo sa svima, neki opravdavaju platu. Idemo u tom smeru. Videćemo još i ko će da dođe i ko da ode. Sigurno dolazi još jedan igrač, ne žurimo. Želimo dobrog igrača. Ko prati vidi da imamo dobru prodaju  i da smo u plusu što se toga tice. Nadamo se da ćemo da nastavimo tako. Nadamo se i velikom transferu Sadika. Partizan će u najgorem slučaju da dobije četiri miliona od Sadika. 

Takođe su se oko kapitena Vladimira Stojkovića podigla velika bura kada se pojavila informacija o njegovom potencijalnom odlasku iz Partizana. Ipak, kako otkriova Miloš Vazura, nema razloga da navijači crno-belih brinu. 

- On je kapiten. On je deo familije, s njim ćemo se lako dogovoriti. U subotu će da bude na golu. Sa njim neće biti problema - zaključio je Vazura.

(Maksbet sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna