PET RAZLOGA zbog kojih su svi mrzeli Englesku na Euro 2020

Novosti online

13. 07. 2021. u 12:26

ITALIJA je osvojila titulu na EURO 2020, a gotovo ceo svet navijao je za njih protiv Engleske, što se gotovo nikada nije dogodilo.

ПЕТ РАЗЛОГА због којих су сви мрзели Енглеску на Еуро 2020

Tanjug

Averzija prema Englezima naterala je čak i one koji nisu veliki ljubitelji Italije i tamošnjeg fudbala da navijaju za Azure. 

Mnogi bi izneli činjenicu da je Gordi Albion sam navukao mržnju na sebe posebno nakon penala koji im je protiv Danaca dosuđen. Novinar Čarli Parker-Turner napisao je na Kolosus blogu tekst sa naslovom "Pet razloga zašto svi mrze Englesku na Euro 2020". 

Tanjug

Football’s Coming Home

Pesma benda The Lighting Seeds ujedinila je Englesku, a nervirala čitav svet. Fraza o povratku fudbala kući hranila je navijače na Ostrvu. Međutim, mnogima je to i zasmetalo, jer da bi se fudbal vratio kući, trebalo bi prvo da nekada pre toga stigne, a potom i ode od kuće. Englezi su jednom prilikom bili šampioni sveta, davne 1966. godine, šampioni Evrope nikada nisu bili. 

Tanjug

Engleska je gotovo sve mečeve igrala kući. 

Uprkos tome što je Euro 2020 igran u 11. zemalja, status pravog domaćina imala je samo Engleska. Igrali su utakmicu četvrtfinala protiv Ukrajine u Rimu, sve ostale su odigrali na Vembliju. Dok su gotovo sve reprezentacije tokom takmičenja proputovale od 1000 do 13 hiljada kilometara. 

FOTO: Tanjug

Zviždanje protivničkim himnama 

Navijači Engleske su redovno zviždali protivničkim himnama, što je dodatno nerviralo ostatak sveta. UEFA je jasno stavila do znanja da ne prihvata takvo ponašanje, ali to je učinjeno previše kasno. 

Foto: AP

Istorija 

- Zanimljivo je i do da mnogi mrze englesku reprezentaciju zbog kolonizatorske prošlosti, ali ruku na srce nisu jedini koji vuku te repove. Takođe, Engleska reprezentacija klečala je na svakom meču u znak podrške pokretu Black lives matters. Iako danas Albion ima najšarenolikiji profil igrača u nacionalnoj selekici prošlost mnogi ne žele da zaborave. 

FOTO: AP

Zato što je to Engleska

Kada pitate navijače za koga su navijali u finalu kažu "za Italiju, ne zato što ih volimo, nego zato što im je protivnik Engleska!" Ne postoji racionalno i logično objašnjenje, ali čini se da je "hejt" prema engleskoj reprezentaciji danas in... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja