HAOS NA ULICAMA ZBOG SRUŠENIH SNOVA: Engleski navijači divljali po Londonu posle nesrećno izgubljenog finala na "Vembliju"

Novosti online

12. 07. 2021. u 20:19

POČELA je Engleska finale u kojem je mnogo toga ukazivalo na prvu, istorijsku, evropsku krunu kako se samo poželeti može, a onda se "ranjavala" iz minuta u minut, da bi na penal-ruletu izvršila "samoubistvo".

ХАОС НА УЛИЦАМА ЗБОГ СРУШЕНИХ СНОВА: Енглески навијачи дивљали по Лондону после несрећно изгубљеног финала на Вемблију

FOTO: Tanjug/AP

U danu posle ogromnog razočaranja, engleski mediji nisu bili previše oštri ni prema selektoru Sautgejtu, koji je najmlađe gurnuo u vatru prilikom izvođenja jedanaesteraca, ni prema igračima kojih se, ako ništa drugo, očekivalo više hrabrosti.

Za razliku od medija, navijači nisu utihnuli posle očaja koji ih je obuzeo sa promašenim penalom Sake i spoznajom da se fudbal ni 2021. nije vratio kući. Sve je krenulo nemilosrdnim i žestokim uvredama na račun reprezentativaca i selektora putem društvenih mreža, a završilo se incidentima na ulicama Londona. Policija je imala pune ruke posla, pošto su ulice izgledale kao ratna zona, a ceh je hapšenjem platilo 45 najratobornijih pristalica Gordog Albiona.

Najveća polemika na Ostrvu se od završetka utakmice vodila oko toga da li je poverenje prilikom izvođenja penala trebalo da bude ukazano Sanču i Saki ili Sterlingu i Grilišu.

- Želeo sam da izvedem penal. Ne mogu da dozvolim da ljudi pričaju da sam pobegao od odgovornosti kada sam želeo da ga izvedem - napisao je Griliš na "Tviteru" posle meča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna