UDOVIČIĆ OČEKUJE DVOCIFREN BROJ MEDALJA Osvajači zlata na OI dobijaju 50.000 evra!

Novosti online

06. 07. 2021. u 14:00

MINISTAR Vanja Udovičić govorio je o predstojećim Olimpijskim igrama, rekavši da očekuje da bude oboren rekord od osam medalja koliko su naši sportisti osvojili na igrama u Riju.

УДОВИЧИЋ ОЧЕКУЈЕ ДВОЦИФРЕН БРОЈ МЕДАЉА Освајачи злата на ОИ добијају 50.000 евра!

FOTO: Ministarstvo omladine i sporta

Udovičić se nada da bi olimpijski tim Srbije ovog leta u dalekom Japanu mogao da napravi iznenađenja i u nekim sportovima od kojih se medalje ne očekuju. Naravno, ima i onih sportista koji "moraju" da nas obraduju medaljom.

- Iskreno se nadam da ćemo oboriti rekord postavljen u Riju i da ćemo obradovati naciju. Pratim sve naše sportiste, i one popularne i one manje poznate, poznajem svakog od njih. Važno je da postoji odlučnost! Moram da napomenem, smatram da su naši sportisti zaslužili da obore rekord od osam osvojenih medalja. Očekujemo da u Japanu broj odličja bude dvocifren, rekao je ministar.

Udovičić je govorio i o nagradnom fondu za osvajače medalja.

- Odlučeno je da nagrade budu – 50.000 za zlato, 45.000 za srebro I 40.000 za bronzu. Želimo da obradujemo sportiste ovakvim vidom stimulacije, dodao je bivši vaterpolista.

Podsećamo, Srbija je u Pekingu osvojila tri medalje, u Londonu četiri, a najbolji nastup naša zemlja imala je u Rio de Žaneiru, sa osam odličja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)