RADNIČKI PROTIV "BEOGRADIZACIJE FUDBALA": Nišlije ne žele ligu sa 12 klubova

Novosti online

30. 06. 2021. u 13:37

Fudbalski klub Radnički iz Niša uputio je saopštenje u kojem se navodi da je taj superligaš protiv smanjenja domaćeg takmičenja na 12 klubova.

РАДНИЧКИ ПРОТИВ БЕОГРАДИЗАЦИЈЕ ФУДБАЛА: Нишлије не желе лигу са 12 клубова

FOTO: FK Radnički

Fudbalski klub Radnički je protiv smanjenja Superlige Srbije na 12 klubova, jer je to vodi u “beogradizaciju” srpskog fudbala.

- Želimo da se fudbal igra širom Srbije.  U Loznici, Šapcu, Somboru, Užicu, Pirotu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru… Slažemo se sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem da je neophodno da se ulaže u razvoj srpskog fudbala i zato smo protiv toga da sve svedemo na Beograd, počinje saopštenje niškog superligaša i potom se dodaje: 

- FK Radnički se zalaže  i za izbore na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije. Takođe, sumnjamo i u novu sudijsku organizaciju. Mi i dalje ne znamo na koji način se biraju sudije, ko ih bira i po kom kriterijumu, niti je definisano pitanje kontrole i odgovornosti za one koji ne rade dobro svoj posao. FK Radnički se zalaže da se uspostavi sistem sudijske organizacije, koji neće biti nečiji lični izbor. Sumnju odmah izaziva i to da se na sadašnjem spisku sudija nalaze oni poput Lazara Lukića, Pavla Tomića, Marko Ivkovića i sličnih…

Naglašavamo i da komentator na televiziji Arena Sport nije kriterijum da li neki sudija sudi dobro ili ne, a da se već godinama pravi takva atmosfera.

Takođe, smatramo i da FSS duguje odgovor, pre svega srpskoj javnosti, ko ih vodi, da li su to sadašnji funkcioneri, činovnici ili su to neki za koje verujemo da su bivši, jer je trenutno delovanje netransparentno, zaključak je saopštenja FK Radnički.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju