MAĐARSKI AUTOBUS OPOMENA ZA NEMCE: Lev nije zabrinut uoči utakmice sa Engleskom

Novosti online

24. 06. 2021. u 12:26

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je da nije zabrinut zbog igre njegove ekipe na Evropskom prvenstvu, uoči osmine finala Evropskog prvenstva i utakmice sa Engleskom.

МАЂАРСКИ АУТОБУС ОПОМЕНА ЗА НЕМЦЕ: Лев није забринут уочи утакмице са Енглеском

Foto: AP

Nemačka je sinoć u trećem kolu Grupe F odigrala nerešeno 2:2 sa Mađarskom i sa četiri boda se plasirala u osminu finala. Nemačka je bila šest minuta od eliminacije sa takmičenja, pre nego što je Leon Gorecka postigao izjednačujući gol u 84. minutu.

Lev, koji će na kraju turnira napustiti selektorsko mesto, rekao je da ekipa mora da igra bolje, ali je odbacio kritike o lošim nastupima na turniru.

"Nisam zabrinut, to je potpuno drugačija utakmica. Mađarska je parkirala autobus, svi su bili iza lopte, ulazili u svaki duel. Protiv Engleske će biti potpuno drugačiji meč. Oni igraju na svom terenu, žele da napadaju i biće to otvorena utakmica, otvorenija od ove sa Mađarskom", rekao je Lev, preneo je Skaj.

Nemačka je pobedila pet puta u poslednjih 12 takmičarskih utakmica.

Selektor je dodao da ekipa mora da popravi igru i da mora da bude oprezna posebno kod prekida.

"Ne možemo da ponavljamo greške. Moramo da budemo bolji, ali radujemo se utakmici sa Engleskom. Sjajna je vest što ćemo igrati na londonskom Vembliju. Grupna faza je gotova i sada moramo da budemo koncentrisani. Sada se igra na ispadanje, naše igre nisu do sada bile previše dobre, ali ako pokažemo da možemo, kao što smo u većim delom utakmice protiv Portugala, možemo da budemo jak protivnik", naveo je.

Govoreći o utakmici sa Mađarskom, Lev je rekao da je ekipa izgubila previše lopti i da je imala problema u odbrani.

"To ne sme da nam se dogodi u narednoj utakmici. Ovo je bila grupa smrti, zauzeli smo drugo mesto a sada putujemo u Englesku. Na kraju smo pokazali sjajan mentalitet. Nismo odustali, nismo poludeli kada smo gubili. Posle izjednačenja, karakter koju je ekipa pokazala bio je savršen", naveo je Lev.

Utakmica osmine finala između Nemačke i Engleske igra se u sredu od 18 časova na Vembliju u Londonu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024