REVIJA ASOVA PORED DUNAVA: U Kladovu održan fudbalski turnir za mlađe kategorije

Novosti online

15. 06. 2021. u 17:22

U organizaciji Fudbalskog kluba „Đerdap“ u Kladovu je nedavno održan turnir za mlade nade srpskog fudbala, dečake rođene od 2009. do 2014. godine. U pet kategorija nadmetalo se čak 250 mališana iz “Crvene zvezde”, Škole fudbala “28. jun” iz Gračanice, “Hajduk Veljka” i OFK “Boban” iz Negotina, kladovskih klubova “Đerdap” i “Brodoremont”, ali i fudbaleri iz Zaječara, Majdanpeka i Golupca.

РЕВИЈА АСОВА ПОРЕД ДУНАВА: У Кладову одржан фудбалски турнир за млађе категорије

FOTO: S.M.J.

U kategoriji selekcija 2009. godišta prvo mesto pripalo je ekipi iz Gračanice, drugo negotinskom „Hajduk Veljku“, a treće ekipi OFK 019 iz Zaječara.

U kategoriji fudbalera rođenih 2011. godine prvo mesto pripalo je FK “Hajduk Veljko” iz Negotina koji je sa tri pobede i jednim nerešenim ishodom ostvario gol razliku od čak 17:1. Drugo mesto u ovoj kategoriji osvojili su dečaci iz FK “Brodoremont”, a treće zaječarski “Kablovi”. Luka Nikolić iz Negotina je u ovoj kategoriji proglašen za najboljeg strelca, a njegov klupski drug Ognjen Pajić za najboljeg golmana.

Beogradska „Crvena zvezda“ trijumfovala je u kategoriji 2013. godišta, Drugi je OFK 019 iz Zaječara, a treći “Brodoremont“  iz Kladova.

FOTO: S.M.J.

U najmlađoj kategoriji, 2014/2015. godišta trijumfovao je negotinski OFK „Boban“. Drugi je „Miners“ iz Majdanpeka, a treći „Timok 2“ iz Zaječara. Titulu najboljeg strelca u kategoriji fudbalere 2014. godišta poneo je igrač negotinskog OFK „Boban“ Đorđe Vasić koji je postigao čak 11 golova. Najbolji golman na turniru u najmlađoj kategoriji je Negotinac Pavle Milivojević koji se i sam dvaput upisao u listu strelaca.

Na ovoj svojevrsnoj reviji talenata, mladi fudbaleri, po zamisli organizatora, stiču prva takmičarska iskustva, ali i nova prijateljstva. Ovaj turnir je, kažu, opravdao cilj, da promoviše fudbal i mladima pruži šansa da iskažu svoj talenat.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)