DVA ISPITA PRED ORLOVIMA: Jamajka i Japan testiraju Piksijeve pulene

N. I.

31. 05. 2021. u 09:00

DRAGAN Stojković je "istumbao" sastav fudbalske reprezentacije Srbije pred dalek put na mini japansku turneju.

ДВА ИСПИТА ПРЕД ОРЛОВИМА: Јамајка и Јапан тестирају Пиксијеве пулене

FOTO: M. Vukadinović

Piksi će danas da okupi "orlove" u Staroj Pazovi u kojoj će (valjda) konačno da se priča više o fudbalu, manje o skandalima. Neke od najiskusnijih, kao što su kapiten Dušan Tadić, golman Marko Dmitrović, vezista Sergej Milinković-Savić, napadač Luka Jović, Piksi je ostavio na odmoru.

Zato su tu najbolji strelac u istoriji reprezentacije Aleksandar Mitrović, nova zvezda Dušan Vlahović, preporođeni Andrija Živković, pa i debitanti poput Save Aranđela Čestića, 20-godišnjeg defanzivca Kelna.

Pred Srbijom su dva kontrolna meča u vreme kada cela Evropa misli na Prvenstvo Evrope (11. jun - 11. jul), koje je nama izmaklo na beloj tački sa Škotima. "Orlovi" će prvo 7. juna u 9.00 po našem vremenu igrati u gradu Hjogo sa Jamajkom, a 11. juna u 12.25 protiv domaćina "Kirin Kupa", Japana u Kobeu.

Selektor Stojković će, svakako, na ovom dalekom putu biti kao na svom terenu, zbog vrhunskih zasluga za sedam sjajnih igračkih sezona u Nagoji, od 1994. do 2001. godine, kao i pet godina na trenerskoj klupi ovog tima od 2008. do 2013. godine.

Stojković će danas da održi "onlajn" konferenciju za domaće medije. FSS se potrudio da i ovog puta, kao i većina sportskih klubova, ispoštuje mere u borbi protiv virusa korona i novinare zadrži na "propisanoj distanci". Čudno je samo što u Srbiji ove mere ne važe više ni za koga, osim za sportske novinare!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ PROMENA: Julijan Nagelsman ostaje selektor Nemačke do kraja Svetskog prvenstva 2026.