TRENDING "GORI" I UZ AKUSTIKU: Grupa "Harikejn" izvela novu verziju evrovizijske pesme "Loko loko"

M. Ć.

20. 04. 2021. u 10:09

TRIO "Harikejn", koji će predstavljati Srbiju na 65. "Evrosongu" od 18. do 22. maja u Roterdamu, izveo je u subotu, u emisiji "Studio" na Javnom servisu, akustičnu verziju pesme "Loko loko", što je privuklo veliku pažnju i izazvalo pozitivne reakcije. Na zvaničnom "Jutjub" kanalu takmičenja, za samo 24 sata, nastup "uraganki" iz "Studija" sakupio je više od 100.000 pregleda, uz još nekoliko desetina hiljada na kanalima RTS i same emisije. To prate pozitivni komentari ljubitelja muzike širom sveta. Nova, akustična verzija, za samo jedan dan ušla je na trending listu u Srbiji, i trenutno je na 15. mestu.

ТРЕНДИНГ ГОРИ И УЗ АКУСТИКУ: Група Харикејн извела нову верзију евровизијске песме Локо локо

Foto: Đorđe Bukvić

Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić su oduševljene kako pesma zvuči u ovoj, sasvim drugačijoj varijanti.

- Ona sama po sebi nosi neku energiju. Umirili smo je, ali i dalje se čuje koliko je vrcava - kaže Sanja.

Njih tri su u emisiji izvele i pobedničku pesmu "Evrosonga" iz 2004. godine Wild dances, ukrajinske pevačice Ruslane. I ovaj njihov video beleži više od 100.000 pregleda, i nalazi se na "Jutjub" trending listi.

- Često smo pričale o tome koja nam je omiljena evrovizijska pesma svih vremena, i nijedna od nas ne može da se odluči za jednu numeru - priča za "Novosti" Vučićeva. - Pomenemo upravo Ruslanin hit, pa Kalomirinu Secret combination, My number one Elene Paparizu... Ima sjajnih pesama koje se slušaju i dan-danas.

Sanja ističe da joj poznavanje nekoliko stranih jezika dosta pomaže u karijeri.

- Neke cake lako savladavam, čak i ako se radi o jeziku koji ne poznajem. Sluh za jezike i muziku su odvojeni, i, uz sreću da posedujem oba, dosta sam se potrudila da negujem i tu stranu svog interesovanja.

Ksenija kaže da "uraganke" ne bi ništa menjale od početka rada grupe:

- Nama je veoma lepo krenulo od pretprošle godine, kad smo počele sa srpskom karijerom. Trebalo je da 2020. godina bude naša, ali je, zbog situacije sa koronom, dosta toga, nažalost, propušteno. To, međutim, nije do nas.

BELORUSIJA DISKVALIFIKOVANA

SA 65. "Evrosonga" diskvalifikovana je Belorusija, koja je trebalo da se takmiči u prvom polufinalu, jer je čak dvaput prijavila pesme grupe "Glasovi sa sela", koje nisu bile u skladu sa propozicijama. Prva kompozicija "Ja nauču tebja" odbijena je jer je "tekst takmičarske pesme imao političku konotaciju", te je beloruska državna televizija poslala novu pesmu istog izvođača, ali je i ona kršila pravila "Pesme Evrovizije", koja osiguravaju da takmičenje neće biti instrumentalizovano i kompromitovano.

MALTA POBEDNIK PO KLADIONICAMA

KLADIONICE trenutno najviše šansi za pobedu na "Evrosongu" daju Malti, koju će predstavljati pevačica Destini, sa numerom Je me casse. Odmah za njom je predstavnica Francuske Barbara Pravi sa pesmom Voila, a do 10. pozicije poređali su se Švajcarska, Italija, Bugarska, Švedska, Litvanija, Island, Norveška i Grčka. Srbija se ne kotira dobro kod kladioničara, naše "uraganke" će po njima završiti na 21. mestu. Iza nas su Hrvatska, Severna Makedonija, Slovenija je pretposlednja na 38. poziciji, dok je na poslednjem, 39. mestu Albanija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna