KATARINI LENTA I KRUNA: Izabrana mis turizma Srbije za 2021. godinu

M. Ć.

08. 03. 2021. u 14:25

STUDENTKINjA Muzičke akademije iz Kraljeva, Katarina Stevanović (19), nova je mis turizma Srbije, i predstavljaće našu zemlju na planetarnom takmičenju.

КАТАРИНИ ЛЕНТА И КРУНА: Изабрана мис туризма Србије за 2021. годину

Foto V. Danilov

Pobednicu je juče, na završnoj manifestaciji upriličenoj u sklopu emisije "Prelo u našem sokaku" na TV Hepi, proglasio državni sekretar u Ministarstvu turizma, dr Miroslav Knežević, a lentu je uručila prošlogodišnja mis, Jovana Pavlović.

Stevanovićeva je proglašena i za mis interneta, po izboru publike.

Za prvu pratilju je izabrana Ivana Nikolić iz Bajine Bašte, a druga pratilja je Jovana Kuzmanović sa Uba. Mis fotogeničnosti je Zemunka Ana Ljiljak, a mis šarma Anđela Veselinović iz Kruševca. Dodeljene su i tri neformalne nagrade. Mis vinskog turizma je Tamara Veličković, mis banjskog turizma Maša Radulović (obe iz Beograda), dok je Novosađanka Zorica Radujkov mis ekologije. Sve devojke koje su se plasirale u završnicu takmičenja nesumnjivo su opravdale ovogodišnji slogan "Lepota dolazi iz Srbije".

LEPOTICE Jovana Pavlović i Kataraina Stevanović, Foto V. Danilov

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Srbiju su na svetskom nivou dosada najbolje predstavljale tri Sare, Stojanović, Miletić i Mitić, koje su se plasirale u sam vrh planetarnog takmičenja. Organizatori domaćeg nadmetanja čvrsto veruju da će njihovim putem krenuti i Katarina.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!