NAJPOZNATIJA DŽEJEVA PESMA NASTALA U ZATVORU: Napisao je kriminalac koji je Arkanu napravio ožiljak, a čije telo je uzidano u temelje pumpe

Novosti online

06. 12. 2020. u 18:42

DžEJ Ramadanovski je jedan od najpoznatijih folk pevača na našim prostorima. Ima mnoštvo pesama u svom opusu, a većina njegovih numera su veliki hitovi i dan danas, i verovatno nikada neće prestati da se pevaju.

НАЈПОЗНАТИЈА ЏЕЈEВА ПЕСМА НАСТАЛА У ЗАТВОРУ: Написао је криминалац који је Аркану направио ожиљак, а чије тело је узидано у темеље пумпе

Foto: Printscreen/Jutjub/ Dzej Music Official

Jedna od njih je i čuvenih balada "Uspeo sam u životu". Međutim, sem što je vrlo emotivna, ova pesma iza sebe krije i jednu neverovatnu priču o autoru pesme.

Numeru "Uspeo sam u životu" napisao je Iso Lero Džamba, najpoznatiji dorćolski don.

Džamba je nestao je pre 27 godina. Poslednji put viđen je u ranim jutarnjim časovima ispred kockarnice "London" na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana, posle tuče na šestom spratu Beograđanke.

Njegovo telo nikada nije nađeno, smatra se mrtvim.

Kobnog jutra 23. septembra 1992. godine Iso je pripit došao u kockarnicu na šestom spratu "Beograđanke" koju je tada obezbeđivala agencija "Delije", a čiji je vlasnik bio Arkan.

Već na izlazu iz lifta Džamba se, navodno, sukobio sa žestokim vratarima. Nije hteo da plati ulaznicu, a posle kraće prepirke pljunuo je sliku komandanta Srpske dobrovoljačke garde. Kao po komandi, momci iz obezbeđenja pretukli su Isu. Snežana Lero, Isina supruga, tužila je kasnije sudu četvoricu Arkanovih ljudi koji su, tvrdi ona, pretukli i u nepoznatom pravcu odvezli njenog Džambu. Još uvek se na ulici prepričava da je gomila Arkanovih Delija/Tigrova među kojima su bili Vuksan, Šuca i Gojak, pretukla do smrti Džambu rukama, nogama i kundacima pušaka, strpali ga u gepek i odvezli u Erdut gde su ga uzidali u temelje Pejine benzinske pumpe.

https://www.facebook.com/PULS.ASFALTA/photos/a.625252117527900/625252174194561/

Istorija sukoba između Džamba i Arkana potiče, kako su naveli oni upućeni u okršaje devedesetih, iz Kazneno-popravnog doma za maloletnike u Valjevu. Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu navodno je bila upravo sa Džambom koji je tada pobedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu.

Priča se da mu Arkan kasnije to nije zaboravio.

https://www.facebook.com/legendedevedesetih/photos/a.670124366378789/1189066741151213/

Inače, Džamba se družio sa Giškom, bio je i Kneletov prijatelj, bio je dobar sa pevačima i glumcima, a Džej mu je bio brat od tetke. Kako se priča, Džamba je hit "Uspeo sam u životu" napisao dok je bio u zatvoru.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije