POVRATAK ZVUKU SEDAMDESETIH: Album Taftalidze Shuffle Vlatka Stefanovskog, sa devet pesama

M. Ć.

23. 11. 2020. u 10:21

LEGENDARNI gitarista Vlatko Stefanovski objavio je novi album Taftalidze Shuffle ("Kroacija rekords") sa devet pesama.

ПОВРАТАК ЗВУКУ СЕДАМДЕСЕТИХ: Албум Taftalidze Shuffle Влатка Стефановског, са девет песама

Foto ATA Images

On je interesantno uklopio naziv skopskog naselja Taftalidže i asocijaciju na pesmu Harlem Shuffle, najpoznatiju u verziji "Roling stonsa". Stefanovski je svih devet, intimnih i ličnih pesama snimio u svom studiju "Ezoterija". Kompletan je autor muzike i tekstova, a ujedno je i producent i aranžer.

- Veoma mi je teško da govorim o pandemiji virusa korona, i o stanju koje nas je zadesilo - iskren je Stefanovski. - Sve vreme pokušavao sam da ostanem konstruktivan i sačuvam svoje zdravlje. Na svu sreću imam kućni studio, pa sam mnogo vremena provodio snimajući pesme za novi album. Hteo ili ne hteo, vratio sam se tekstovima i zvuku sedamdesetih koji me oduvek fascinira. Stvarno sam zadovoljan rezultatima i činjenicom da sam u ovim čudnim vremenima uspeo da snimim takav album.

Posebnu vrednost izdanju daje nova ritam sekcija. Vlatku su se pridružili njegov sin Jan na bubnjevima, i bas-gitarista Ivan Kukić.

- Bez obzira na godine, njih dvojica zvuče neverovatno mlado i entuzijastično, a njihova energija neprestano mi je davala vetar u leđa - nadahnuto će nekadašnji vođa grupe "Leb i sol". - Lepo je svirati s ljudima koji su stalno nasmejani, a posebno mi je drago što je ovo prvi album na kojem sarađujem sa svojim sinom.

Album su obogatili i brojni gosti. Andrijana Janevska je pevala prateće vokale, Teodosi Spasov je odsvirao trubačke deonice inspirisan stilom Majlsa Dejvisa, a Tihomir Pop Asanović je svirao "hemond" orgulje. U jednoj pesmi za klavirom je Matija Dedić, dok su Vasil Hadžimanov, Kiril Džajkovski, Damir Imeri i Diran Tavitjan svirali klavijature. Glumac Nikola Ristanovski imao je resital u pesmi "Dijaspora".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)