PRIZNANJE ZASLUŽIO LJUBAVLJU PREMA GRADU: Vlatko Stefanovski kandidat gradonačelnika Leskovca za Oktobarsku nagradu

Игор Митић
Igor Mitić

16. 09. 2020. u 15:58

GRADONAČELNIK Leskovca Goran Cvetanović predložiće da Vlatko Stefanovski bude jedan od dobitnika najvišeg godišnjeg priznanja Leskovca – Oktobarske nagrade.

ПРИЗНАЊЕ ЗАСЛУЖИО ЉУБАВЉУ ПРЕМА ГРАДУ: Влатко Стефановски кандидат градоначелника Лесковца за Октобарску награду

Foto: I.Mitić

Ovo je saopšteno na prijemu koji je prvi čovek Leskovca priredio za ovu muzičku legendu dan posle koncerta kojim je Stefanovski zatvorio 8. Međunarodni festival i letnju školu muzike „Strings“.

Gradonačelnik Cvetanović je rekao da je imao u vidu Vlatkov neprikosnoveni umetnički dar i humanost kao i to da su njegovi koncerti vinuli Leskovac u centar kulturno-umetničkih dešavanja uz ocenu da je ovaj umetnik nagradu zaslužio svojom ljubavlju prema ovom gradu. Stefanovski nije krio iznenađenje na pomen Oktobarske nagrade ali je, uz zahvalnost, istakao da mu je najveća nagrada gostoprimstvo i aplauzi koje dobija u Leskovcu.

HUMANOST

Stefanovski je često nastupao u Leskovcu. Dva puta na leskovačkoj „Roštiljijadi“, potom na Festivalu bubnjara - „Drum dum fest“, kao i na drugim manifestacijama, a 2014. godine je u ovom gradu održao koncert sa kojeg je ceo prihod uplaćen Obrenovcu tada suočenim sa katastrofalnim poplavama.

- Moj rad i ideja su usmereni ka tome da se prevaziđu granice i izgrade mostovi među ljudima iz regiona i sveta. To je ideja umetnosti i kulture koja će pomoći da bolje živimo jedni pored drugih i jedni sa drugima. Volim da dođem u vaš grad jer se u njemu uvek osećam izvanredno. Uvek produbim veze koje mi puno znače – rekao je Stefanovski.

Koncert Vlatka Stefanovskog, koji je u Leskovcu održao i masterklas, pokazao je da je ovaj umetnik na gitari veoma poštovan od strane ovdašnje publike. Zadovoljstvo da ponovo uživa u njegovom nastupu ovoga puta im je priuštio Leskovački kulturni centar – organizator „Strings-a“.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)