JELENA TOMAŠEVIĆ ZA "NOVOSTI": Srce me vuče ka jugu

V.N.

21. 09. 2020. u 11:01

PEVAČICA Jelena Tomašević, koja je nedavno nastupila na manifestaciji "Nemanjini dani", u porti manastira Svetog Nikole u Kuršumliji, prve Nemanjine zadužbine, za naš list je, posle koncerta, rekla da, pored pop repertoara, na nastupima uvek ima i blok posvećen narodnim izvornim pesmama.

ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Срце ме вуче ка југу

Foto ATA Images

Popularna umetnica zato planira da u bliskoj budućnosti snimi album sa izvornom muzikom.

Supruga Ivana Bosiljčića je u avgustu objavila pesmu i spot "Diraj mi usne", i tu je ugradila svu snagu i motivaciju koju želi da prenese na svoju publiku.

- Srce vodi me opet ka jugu, ostaviću prošlost za sobom i svu svoju tugu - poručuje stihovima Jelena.

Volela bi, veli, da ova kompozicija simbolizuje našu snagu da krenemo dalje, uprkos situaciji koju je izazvala pandemija korone. A na konstataciju da je na nastupu otpevala i pesmu "Usnila je dubok sanak", vezanu za jug naše zemlje, Kosmet, Jelena kaže da je, posle Jordana Nikolića, prva otpevala tu numeru za arhivski snimak Radio Beograda 2001. Njenom interpretacijom je bio oduševljen kompozitor Dragan Nikolić, koji ju je pozvao iz Francuske da joj prenese utiske.

Na pitanje da li rado dolazi na jug Srbije, Jelena, za "Novosti", odgovara:

- Nastupala sam svojevremeno u Gračanici, a prošle godine i u Zubinom Potoku. Oduševljena sam dočekom, tako da se nadam da će me ponovo pozvati. Tom prilikom sam obišla sve naše manastire na KiM, koji su na mene ostavili upečatljiv utisak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna