PREMINULA GLUMICA DAJANA RIG: Jedina supruga DŽejmsa Bonda

Tanjug

10. 09. 2020. u 19:26

BRITANSKA glumica Dajana Rig, poznata po ulogama Emilije Pil u televizijskoj seriji "Osvetnici", Olene Tajrel u "Igri prestola" i jedina filmska supruga Džejmsa Bonda, preminula je danas od raka u 82. godini.

ПРЕМИНУЛА ГЛУМИЦА ДАЈАНА РИГ: Једина супруга Џејмса Бонда

Foto: Tanjug/AP

"Umrla je mirno jutros. Bila je kod kuće, okružena članovima porodice koji su zamolili za poštovanje privatnosti u ovom teškom trenutku", rekao je agent glumice, prenosi BBC.

Dijana Rig je u filmu "U tajnoj službi Njenog velicanstva" iz 1969. godine, tumačila ulogu Trejsi, jedine žene koja je na filmu postala supruga Džejmsa Bonda.

Foto: Tanjug/AP

Dajana Rig i Džordž Lejzenbi

Nagrađivana glumica, koja je ostvarila uloge i u seriji "Igre prestola" i čuvenoj tv seriji iz šezdesetih godina "Osvetnici", preminula je od raka, koji joj je dijagnostikovan u martu.

Foto: Tanjug/AP

Dajana Rig i Entoni Hopkins

Od novijih ostvarenja, pamti se i uloga Vojvotkinje od Baklua u seriji Viktorija iz 2016.

Dajana je bila ikona pozorišta, filma i televizije. Dobila je nagrade Bafta, Emi, Toni i Ivning Standard za svoj rad na sceni i ekranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima