KUPILA JE ŽENA KOJA... Lepa Lukić izgubila kuću zbog hipoteke, banka je prodala za milion, a onda je usledio šok obrt

Novosti onlajn

26. 04. 2024. u 21:50

RODNA KUĆA Lepe Lukić u selu Miločaj kod Kraljeva prodata je na javnoj licitaciji za 1.000.000 dinara, ali onda je usledio obrt.

КУПИЛА ЈЕ ЖЕНА КОЈА... Лепа Лукић изгубила кућу због хипотеке, банка је продала за милион, а онда је уследио шок обрт

Foto: ATA images

Lepa je često pričala o tome da je rado odlazila tamo, posebno dok su joj majka Milosija i brat Rajko bili živi.

Razlog zbog čega je ova kuća otišla "pod doboš", prema rečima izvora 2021. godine, jeste neplaćanje kredita od 10.000 evra, koji je svojevremeno podigao pevačicin bratanac Rade Jovanović.

Foto: D. Milovanović

- Rade je imovinu založio pod hipoteku u jednoj banci zbog kredita koji nije vratio. Onda je taj dug preuzela jedna firma iz Beograda koja se bavi otkupom dugova, to je urađeno po starom zakonu o izvršenju, koji je podrazumevao prvu prodaju na 60 odsto, a drugu na 30 odsto od procenjene vrednosti. Kuća je prodata odmah na 60 odsto, a Rade se nije pojavio na tom ročištu, iako je bio uredno pozvan. Osim kuće, prodato je i zemljište pod zgradom i jedna livada treće klase. Sve to je prodato za malo više od milion dinara. Za to je bila zadužena javna izvršiteljska kancelarija Z. S. Bila su dva ponuđača, a kuću je kupila jedna žena iz susednog sela -rekao je tada izvor za domaće medije.

Ipak, kasnije je Rade uspeo da vrati kuću. Rade je kuću u selu Miločaj kod Kraljeva otkupio od nove vlasnice - žene iz obližnjeg sela, koja je na licitaciji dala najbolju ponudu.

- Rade je rekao da mu je novac obezbedila ćerka, koja živi, čini mi se, u Belgiji. Ostao je da živi tu u kući sa suprugom, mislim da je ona iz Pljevalja. Pokraj kuće drže i etno-restoran - govorio je izvor u martu 2022. godine.

Foto: Novosti

Pevačica se tim povodom svojevremeno oglasila za medije.

– Ja nemam ništa sa tom kućom, ja sam tu samo odrasla. Odavno sam se odrekla te kuće u korist bratanca koji tamo živi i radi. I da je podizao kredit, ja sa tim nemam ništa – rekla je pevačica.

(BLIC)

BONUS VIDEO:

POKREĆU ME NEPREDVIĐENE SITUACIJE | "Novosti" intervju | Miloš Radenković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA U VELIKOJ PANICI: Šta ćemo ako se Srbija sad povuče sa EURO 2024?!