ODLUKA KOJU SMO SVI ČEKALI: Poznato kada će Srbija nastupati u polufinalu "Pesma Evrovizije"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

30. 01. 2024. u 21:55

OVOGODIŠNjA "Pesma Evrovizije" održaće se u Malmeu, a sada je određeno i kako će učesnici nastupati po polufinalima koji će se održati 7. i 9. maja.

ОДЛУКА КОЈУ СМО СВИ ЧЕКАЛИ: Познато када ће Србија наступати у полуфиналу Песма Евровизије

Foto: Printskrin Jutjub/Eurovision Song Contest

Ove godine predstaviće se 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobednik Švedska, nastupiće direktno u finalu.

Preostale zemlje, kao i Srbija, raspoređene su u dva polufinala.

Predstavnik Srbije nastupiće u prvoj polovini prvog polufinala koje će biti održano 7. maja.

Pored nas, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Ukrajine, Poljske, Litvanija, Hrvatske, Irske, Slovenije, Finske, Portugalije, Luksemburga, Australije, Azerbejdžana, Moldavije i sa Kipra i Islanda.

U drugom polufinalu takmičiće se predstavnici 16 zemalja: Austrije, Malte, Švajcarske, Grčke, Češke, Albanije, Danske, Jermenije, Izraela, Estonije, Gruzije, Holandije, Norveške, Letonije, San Marina i Belgije.

Srbija će svog predstavnika odabrati na festivalu "Pesma za Evroviziju 2024" koji će se održati 27. i 29. februara i 2. marta.

Ovogodišnje takmičarske kompozicije su dostupne na zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a, na RTS Planeti, kao i na striming platformama.

(Telegraf/RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost