ŽELJKO SAMARDŽIĆ POTVRDIO DA MU NEMA PREMCA: U prvim redovima na koncertu u Leskovcu najviše mlade publike

Игор Митић
Igor Mitić

22. 08. 2023. u 15:23

VATROMETOM i spektakularnim koncertom Željka Samardžića u Leskovcu je počela 33. „Roštiljijada“, a ova regionalna zvezda je za svoj nastup u gradu na Veternici kazala da je kruna njegove turneje.

ЖЕЉКО САМАРЏИЋ ПОТВРДИО ДА МУ НЕМА ПРЕМЦА: У првим редовима на концерту у Лесковцу највише младе публике

foto: I.Mitić

- Mnogo sam koncerata imao letos. Ostalo mi je još nekoliko dogovorenih nastupa i kad to završim, idem malo i da se odmorim, dok me u studiju čeka mnogo pesama koje uskoro neće biti samo moje nego i vaše – poručio je Samardžić.

On je još pre koncerta ukazao na to da njegove nastupe posećuju različite generacije, ali da među njima dominiraju mladi.

foto: I.Mitić

Željko Samardžić uvek dragi gost Leskovca

– To je neverovatno. To su moji unuci. Naravno da slušaju onu muziku koja je njihovim godinama prikladna, ali kada počnu da se zaljubljuju, eto ih ispod bine dole. Vole ljubavnu poeziju koja je definitivno nešto što se temelji u ranoj mladosti. Romantik se postaje iako kažu da se rađa – kazao je Željko.

Nekoliko sati kasnije svedočimo da je to zaista tako. Mladi koji se nisu ni rodili kada su nastali mnogi od njegovih hitova pevali su zajedno sa ovom regionalnom zvezdom do duboko u noć.

Na prepunom gradskom trgu Željko je satima ređao hit za hitom, a jedan od najemotivnijih trenutaka bilo je izvođenje pesme koju je Samardžić posvetio Leskovčaninu Bojanu Zlatanoviću Tokanu, preminulom bubnjaru „Amadeus benda“.

- On je moj najomiljeniji „Amadeus“. Tokane, ako nas gore slušaš, ovo je specijalno za tebe – rekao je Željko i zapevao stihove „Mislio sam ako odeš da će manje biti boli, al' uzalud što si dalje tebe srce više voli“ dok je trgom svetlelo na hiljade mobilnih telefona.

Nizale su se pesme: „Pokaži mi šta znaš“, „Kao mesec u vodi“, „Ako rodi se dan“, „Ne daj da te rade“, „Zaustavite januar“, a publika je „eksplodirala“ kada je Samardžić zapevao „Nisi ti za male stvari“. Popularni pevač je uspeo da probudi najlepše emocije koje su se širile na bini i oko nje. Silazio je u publiku sa kojom se fotografisao, a nastup je završio zahvalivši se svima na trenucima koje nikada neće da zaboravi.

EMOTIVNO I O MARINI

Željko je istakao da je Marina Tucaković dala veliki pečat njegovoj karijeri i da je ona jedna, jedina i neponovljiva.

- Snimio sam preko stotinu njenih pesama. Ostala mi je još jedna koju ljubomorno čuvam. Uskoro ćemo je završiti. Marina mi nedostaje kao čovek. Mnogo sam je voleo. Često sam provodio vreme sa njom i privatno. Samo me lepe uspomene sećaju na nju. Imao sam sreću da mnogo lepih pesama uradim i sa Brajom za koga mislim da je njen naslednik, a dosta pesama mi je komponovao i Saša Dragić. To su sve ljudi koji su na neki način obeležili moju karijeru – rekao je Samardžić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!