BISER SA DOJRANA OPČINIO CEO BALKAN: Dobrili Ivanovskoj Čabrić (95) dva zlatna mikrofona u "Nikad nije kasno"

V. M. P.

09. 12. 2022. u 12:21

BISER dojranski, kako zovu Dobrilu Ivanovsku Čabrić (95), postala je i biser balkanski zahvaljujući muzičkom šou-programu "Nikad nije kasno", gde je briljantnim nastupima osvojila publiku i na kraju takmičenja dobila dve nagrade - dva "Zlatna mikrofona".

БИСЕР СА ДОЈРАНА ОПЧИНИО ЦЕО БАЛКАН: Добрили Ивановској Чабрић (95) два златна микрофона у Никад није касно

Foto Milan Jelić

Dobi, kako je zovu najbliži, karijeru je počela 1946. godine u Makedonskom narodnom teatru u Skoplju i do 1957. odigrala je 29 uloga. Iste godine dobila je angažman u Pozorištu na Terazijama u Beogradu, a gledaoce je 1963. opčinila ulogom Male Rake u opereti "Havajski cvet". Posle 18 godina staža stekla je pravo da bude slobodan umetnik i nastavila pevačku karijeru. Kao članica kvinteta, kvarteta i trija, sa kojima je nastupala u Atini i Bugarskoj, a u duetu "Nanos" je provela 12 godina i gostovala po celom svetu, snimivši bezbroj ploča i dokumentaraca. Nastavila je sama 1973. i obnovila sve ugovore po svetskim metropolama, poput Njujorka, Toronta, Montreala, Pariza, Milana i Đenove, a najduže vremena provela je u tadašnjem Sovjetskom Savezu, kao gošća ansambla "Dijelo". Dobi je i danas puna vedrine i optimizma, a omiljena je i u društvu mladih. Upravo od mlađih naraštaja dobija snagu i održava vitalnost, pa u 95. godini još vozi auto. Što se glume tiče, ona je sa 85 godina odigrala monodramu "Gospođica Margarida" u Makedonskom narodnom teatru, osvojivši nagradu na međunarodnom festivalu u Bitolju. I dalje ima velike planove - da od svoje knjige napravi monodramu i organizuje svoj koncert.

 

PEVAĆU DO 130. GODINE

- Moja deviza je živi svaki dan kao da ti je rođendan - rekla je, za "Novosti", Dobrila Ivanovska Čabrić. - Uvek sam zadovoljna, nemam stresove jer sam okružena pravim i iskrenim prijateljima. To je recept za dug život. Pevaću do 130. godine, pa onda nek umre ko hoće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest