ZADAVILA BIH TE, BABO! Severina na sudu zbog nametljivog ponašanja prema direktorkama škole i poliklinike

J. Kebler, od stalnog dopisnika Zagreb

14. 07. 2022. u 12:49

AFERI i aferici u kojima je u glavnoj ulozi Severina Vučković (50), očigledno, nikad kraja.

ЗАДАВИЛА БИХ ТЕ, БАБО! Северина на суду због наметљивог понашања према директоркама школе и поликлинике

Foto Instagram/severina

I dok je popularna pevačica nedavno učestvovala na festivalu bespravne gradnje u uvali Vruje uz poruku "došla sam po besplatnu psihijatarsku pomoć", do javnosti je došla prepiska i neugodni razgovori koje je imala sa direktorkom škole u koju je išao njen sin Aleksandar Popović. "Tebe sam ostavila za kraj, nakon što je gradonačelnik Milan Bandić umro", rekla je Severina pred školom direktorki Ljiljani Klinger. Pre joj je, navodno, poručila da je "stara šepava, ružna baba", koju bi zadavila rukama.

Na kraju je sve završilo pred Opštinskim državnim tužilaštvom u Zagrebu, koje Severinu tereti za nametljivo ponašanje prema direktorki zagrebačke škole i Gordani Buljan Flander, bivšoj direktorki Poliklinike za zaštitu dece i mladeži Zagreba, koja je donela stručni sud o "slučaju" Severina. A pevačica u razgovoru za riječki "Novi list" kaže: "Svaka žena postaje 'konfliktna' ako se usudi braniti prava svoje dece i sebe od moćnika, a posebno od moćnih nasilnika. Svaku ženu je najlakše proglasiti konfliktnom, a time valjda i problematičnom. Posebno je to u našim krajevima popularna disciplina moćnih mužjaka kojima nije problem potkupiti koga treba. Čiji 'prijatelj' će nazvati ovoga ili onoga".

A sve je počelo gotovo istog dana kada je Severina upisala sina u školu koja je poznata i po tome da u nju idu deca hrvatske elite. "Od kada je dete upisano u školu Severina je bila izuzetno neugodna prema meni i učiteljima sa kojima je dolazila u kontakt. Kada je htela da upiše dete u međunarodni program na engleskom jeziku za to nije imala saglasnost oca, pa je to shvatila kao čin neprijateljstva", tvrdi direktorka Klinger. U optužnici Tužilaštva je i podatak da je Severina od jula do oktobra 2021. godine poslala preko društvenih mreža više od stotinu poruka, koje je naslovila sa "di je moja najdraža direktorka, da li si svesna da ću te ganjati do kraja života za sve gadosti koje si radila meni, ostalim majkama i učiteljima". Pevačica kaže da je maloletni Aleksandar dao izjavu policiji "šta su mu radile učiteljice zbog direktorke". "Zbog tebe je doživeo stres i prste su mu izvukle. Ali ti se izvući nećeš. Sedićeš i drhtaćeš i tresi se kao što sam se ja tresla kada si mi maltretirala dete. A za lažne prijave imaš još jednu kaznenu, babo".

Salvu uvreda uputila je Severina direktorki, napisavši da joj ne pristaje raditi ni kao portirka na vratima škole. "Ti si kvarni zub ovog društva, zadavila bih te rukama, babo".

Bilo je tu svega i svačega, pa i najava da će se o direktorki pisati, "o tvojoj deci, mužu, možda imaš i ljubavnika. Objaviću tvoju fotku i napisati da mi je ona uzela dete... u penziji ćeš sedeti po sudovima".

Uskoro su poruke sledile i direktorki Poliklinike koju je Severina optužila za zlostavljanje. "Želim da strahujete i drhtite i čekate dan kada će vas sve pohapsiti... sve ovo će ići na moj 'Fejsbuk' i 'Instagram', imam 2,3 miliona pratilaca, sve vaše glave ću da stavim na 'Fejs'".

Severina tvrdi da je škola dobila od Milana Popovića oko 20.000 evra, a direktorka podseća na eksces koji se dogodio pred školom kada je po Aleksandra došao bivši Severinin suprug Igor Kojić. Tada je zbog pretnji direktorka prijavila Severinu, a usledio je i neobični incident kada je Kojić vozio auto u centru Zagreba, a Severina je sedela na zadnjem sedištu sa sinom. "Kojić je putem megafona iz auta prostačio govoreći 'Klinger kurva' i druge pogrdne reči", tvrdi direktorka zagrebačke škole.

Nisam egocentrična majka

Sama Severina ne poriče da je pisala poruke, ali odbija da je ocenjuju kao egocentričnu majku koja se brine samo za sebe i zanemaruje dete: "I Zoran Milanović govori ružne reči, te napisane stvari nisu mi na čast, ali sam odrasla u porodici u kojoj su se mogle da upotrebljavaju i drugi izrazi". Odbija tvrdnje da je bilo koga zaplašivala i tvrdi da je bila isprovocirana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja