ISPRAVKA: Nije istina da je Severina optužila Srbe da su genocidan narod

Novosti onlajn

13. 01. 2022. u 10:44

Mediji, a među njima i naš portal Novosti objavili su tekstove o tome kako je Severina optužila Srbe da su genocidan narod, ali to nije istina. Naime, kako je utvrđeno analizom portala raskrinkavanje.ba, Severina nije rekla za Srbe da su genocidan narod.

ISPRAVKA: Nije istina da je Severina optužila Srbe da su genocidan narod

Foto Instagram/severina

Mnogobrojni mediji u Srbiji i regionu objavili su niz tekstova o tome kako je Severina optužila Srbe da su genocidan narod. Međutim, ispostavilo se da to nije istina. 

Naime, kako je utvrdio portal Raskrinkavanje.ba, Severina nije rekla za Srbe da su genocidan nardon. Do pometnje je došlo nakon što je Severina odustala od projekta na UNA televiziji.

- Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je reč o ''Dodikovoj televiziji'', pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista reč o partnerstvu s porodicom Dodik. Ne želim sudelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vređa žene na najgori način i koja ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid - rekla je Severina. 

Foto ATA Images

Dakle, Vučković u ovoj izjavi nije rekla da su "Srbi genocidan narod", iako su kasnije tako izvestili brojni mediji, među kojima i Republika.rs.

U prvobitnom tekstu je stajala i izjava Olivere Katarine, koja je napala Severinu, nesvesna da ova nije nazvala Srbe genocidnim narodom.

- Ja nemam ništa protiv nje lično, ali ne treba im dozvoliti da se ponašaju tako prema nama, ne smemo dozvoliti da tako govore šta im padne na pamet. Ja joj ne bih posle ovoga dozvolila da dođe u Srbiju. Mi treba da se vratimo sebi i da držimo do sebe i da ne dopuštamo da nas neko poremeti. Mi treba da budemo ponosni na sebe i da držimo do sebe. Srbi su uvek krivi i uvek su trn u oku, ja ne znam da su srpkinje tako na jedan primitivan način govorile o Hrvatskoj - rekla je tada Olivera Katarina, misleći da je Severina označila Srbe kao genocidan narod, što on nije učinila.

Na ovu grešku nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba, koji je naš prvobitni tekst ocenilo kao Prenošenje lažnih vesti.

BONUS VIDEO: 

VEČERAS DOČEK: Pravoslavnu Novu godinu čekaju i u Švajcarskoj i u Škotskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024