"357" SVIRA U GUČI: Na 61. Saboru u Dragačevu i jedan od najpoznatijih domaćih rok bendova

V. N.

09. 07. 2022. u 06:40

LjUBITELjI tradicionalnog srpskog zvuka i zaljubljenici u trubu počeli su sa odbrojavanjem, jer će 61. po redu Sabor trubača u Dragačevu biti održan od 5. do 9. avgusta.

357 СВИРА У ГУЧИ: На 61. Сабору у Драгачеву и један од најпознатијих домаћих рок бендова

Foto P. Mitić

I oni koji vole nešto tvrđi zvuk, moći će da se jednako dobro provedu, i to uz muziku jednog od najpoznatijih domaćih alternativnih rok bendova, beogradske grupe "357". Njihov nastup rezervisan je za subotu, a posetioce očekuje odlična svirka uz dobro poznate hitove, poput "Srbija je jedna", "Beograd", "Dan Svetog Ilije" ili "Cigani".

"357" su osnovani 1996. godine, kada su počeli da rade svoje prve pesme pod uticajem različitih muzičkih žanrova, poput hard-roka, panka, regea, folka i drugih, naizgled nespojivih pravaca u muzici, postajući tako jedan od prvih krosover bendova na našim prostorima. Bend je 2011. godine napravio pauzu, da bi se 2017. na muzičku scenu vratio sa više nego odličnim albumom "Baklja", koji je publika s nestrpljenjem dočekala. Od 2015. u bendu je i Danijela Veselinović, jedina devojka u Srbiji koja predvodi trubački orkestar, a koju publika u Guči odlično poznaje.

Istog dana na Saboru u Guči posetioci će moći da uživaju i u prepoznatljivim zvukovima Big benda, orkestra RTS, kao i zvucima trubačkog orkestra Ekrema Mamutovića i trubačkog orkestra Dejana Lazarevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024