POZNATA PEVAČICA DOBILA SUDSKU PRESUDU: Keti Peri nije plagijator

Novosti online

11. 03. 2022. u 18:45

PRE tri godine, sud u Los Anđelesu doneo je odluku kako Keti Peri zajedno sa svojom ekipom mora da plati 2,8 miliona dolara odštete zbog plagiranja pesme "Dark Horse" iz 2013. godine, ali je juče doneta presuda u njenu korist u tužbi za autorska prava protiv repera Markusa Greja.

ПОЗНАТА ПЕВАЧИЦА ДОБИЛА СУДСКУ ПРЕСУДУ: Кети Пери није плагијатор

Keti Peri

Grej, čije je umetničko ime Flejm, prvi put je tužio Peri 2014, tvrdeći da je njen hit "Dark Horse" jako sličan njegovoj pesmi "Joyful Noise" jer delovi njene pesme liče na njegov hrišćanski rep iz 2008. godine. Sudija u Los Anđelesu 2019. je proglasio Peri odgovornom za kršenje prava, ali je presuda poništena godinu dana kasnije kada je sud presudio da osam nota koje je Peri navodno kopirala "nisu jedinstvene ili retke" da bi se tražila zaštita autorskih prava.

Međutim, pravnici koji su zastupali Flejm tvrdili su još 2014. godine da su Keti Peri i njen tim plagirali važan deo pesme i da nije reč o slučajnosti.

Pesma "Dark Horse" objavljena je 2013. godine na četvrtom studijskom albumu pevačice. Prodata je u više od 13 miliona primeraka i važi za jedan od najvećih njenih hitova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici